Pitate li muškarce duga, kovrčava kosa je jedna od stvari koje ženu čini seksepilnom. Stilisti i frizeri tvrde kako kosa definira ženin izgled, no i naglašavaju kako ono što muškarci žele zahtjeva sate provedene u frizerskom salonu


Najseksi kosu, prema istraživanju ima Cheryl Cole, druga je Jennifer Aniston, a treća žena s najseksi frizurom je Rihanna

Duga kosa je sinonim za ženu, tako je bilo kroz povijest pa je to jedan od razloga zašto muškarci često odmahuju rukom na žene koje radije biraju moderne, kratke frizure.

Ipak, duge kovrče su povlastica rijetkih žena. Mnoge, kako bi postigle ono za čim uzdišu pripadnici jačeg spola, moraju provoditi sate i sate kod frizera i koristiti svu silu skupih preparata.

Istraživanje koje je provedeno među muškarcima pokazalo je kako najviše vole žene s 'prirodnom' kosom koja je nježna, podatna i sjajna. Na listu žena s naj frizurama stavili su Cheryl Cole, Jennifer Aniston i Kelly Brook.


Muškarci ne vole kosu oblikovanu lakom ili čvrstim gelom. 73% njihnajviše voli provlačiti prste kroz čiste i nježne pramenove, a draža im je raspuštena kosa od kose svezane u rep

No, malo njih zna kako je baš taj 'prirodni' izgled kose najteže postići. Ipak, priznali su kako ne vole kosu oblikovanu lakom ili čvrstim gelom. 73% muškaraca najviše voli provlačiti prste kroz čiste i nježne pramenove, te im je draža raspuštena kosa od kose svezane u rep.

Konačno je na vidjelo izašao i podatak da čak 80% muškaraca ne primjećuje manje promjene na ženinoj frizuri, a rijetko koji će reći iskreno mišljenje kada pripadnica ljepšeg spola napravi drastičnu promjenu na kosi.


Top lista zvijezda

Na prvom mjestu su frizure kakve nose Jennifer Aniston i Cheryl Cole, nešto kraća Rihannina bob frizura još uvijek ima predznak seksi i zauzela je drugo mjesto.

Poluduga kosa kakvu nosi glumica Gwyneth Paltrow je na četvrtom mjestu, a kratku kosu kakvu nosi Victoria Beckham ispitani muškarci stavili su na posljednje, peto mjesto.


Top lista frizura

43% duga i valovita kosa
13 % duga i ravna
10% klasični bob
9%kosa srednje duljine
7% kratka kosa
6% dugi bob
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju