Iako se djevojke često hvale kako one diktiraju pravila igre i kako isključivo o njima ovisi ishod bilo kojeg zavodničkog pokušaja, u praksi se ipak pokazuje da je muškarac taj koji osvaja, a bez muške inicijative 90% ljubavnih veza nikad ne bi ni započelo

Nema sumnje, mužjak mora obaviti gotovo sav posao, a na ženki je tek da svojim signalima odobrava ili zabranjuje daljnje radnje. Tek nekolicina pripadnica ljepšeg spola ne pripada ovom stereotipu.

Ako ćeš biti sramežljiv ili pretjerano pažljiv prema tuđoj intimi, padaš na dno zavodničke ljestvice. Dakle, sve ovisi o tvom pristupu, a ništa o drugima, što je zapravo i dobro. Cura ima ogroman broj svugdje oko nas

Takav odnos snaga i nije veliko iznenađenje: svaka imalo privlačna cura imat će bezbroj obožavatelja i neće trebati vući odlučnije poteze, jer je ionako poželjna. Najdrskiji će je osvojiti i ona će biti zadovoljna, budući da baš takvog i traži. Neki pećinski običaji nikad se neće promijeniti.

Glavna prednost uloge osvajača svakako je to što ovisiš isključivo o samome sebi. Ako ćeš igrati napadački rezultati neće izostati. Ako ćeš biti sramežljiv ili pretjerano pažljiv prema tuđoj intimi, padaš na dno zavodničke ljestvice.

Dakle, sve ovisi o tvom pristupu, a ništa o drugima, što je zapravo i dobro. Cura ima ogroman broj svugdje oko nas. Onaj koji pokušava osvojiti, taj će nešto i ušićariti, čak i ako mu je zavodnička tehnika katastrofalna.

Koliko je defanzivna uloga muškaraca besmislena jasno nam dočarava i sljedeći primjer. Dva muškarca, jedan osvajač, drugi obazrivi emocionalac, vide zgodnu curu.

Prvi će joj uletiti bez pardona, dok će drugi pomisliti: ''Ma neću joj smetati i uznemiravati ju. I tako joj jadnoj stalno frajeri ulijeću. Ja ću je poštedjeti''. Pitanje glasi: što je s time postigao?

Ona nikad neće imati priliku cijeniti njegovu obazrivost. Nikad neće znati da joj on nije prišao samo zato što je mislio na njezinu ugodu i bilo mu je stalo.

Dapače, već za 5 minuta neće se sjećati muškarca koji je stajao pokraj nje. Osvajač si je bar dao šansu, a ako je bio šarmantan i zanimljiv, time je možda baš usrećio curu i uljepšao joj dan.

Cijeli post možete pročitati na Stifmeisterovom blogu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju