Koliko puta vam se dogodilo da se zapitate "O čemu on sad razmišlja"? Pa, ako želite doći do njegova srca, bolje bi bilo da, za početak, pokušate shvatiti kako razmišlja.

Iako vam ovo može djelovati kao nemoguća misija, jer muškarci po definiciji ne vole pričati o osećanjima, situacija ipak nije toliko komplicirana.

Za početak bi partneru trebale staviti do znanja da vas zaista interesira to o čemu govori. Čak i ako vam nije baš najjasnije o čemu se zapravo radi, pokažite malo dobre volje. Muškarac vam se neće povjeriti ako nije siguran da vam je stalo. Najjednostavniji način na koji možete pokazati da ste zainteresirane je govor tijela. Tijekom razgovora se nagnite malo u njegovom pravcu i gledajte ga u oči.

Pokušajte ostaviti predrasude po strani. Nitko se ne želi povjeriti osobi koja je previše kritički nastrojena. Zaboravite na komentare u stilu "kako si samo mogao ..." i "ja to nikad ne bih..." – niste centar svijeta i to što vi neke stvari nikad ne biste uradile ne znači da je neoprostivo ako netko drugi sebi ipak dozvoli tako nešto.

Također, ne biste trebale stalno pitati "zašto" – ako tako počnete, razgovor poprima neprijateljski ton i neće završiti dobro. "Ispričaj mi" zvuči mnogo blaže, jer nema kritičku notu.

Ako agresivnim tonom pitate "Zašto si to učinio" to vašem partneru može zvučati i kao "Kako je moguće da si toliko glup/nepažljiv...", a to, priznat ćete, nije baš ugodno. Od te početne neugodnosti se, riječ po riječ, lako stigne do situacije u kojoj se više ne vodi računa o osjećajima onog drugog i svađa je na pomolu.

Bilo bi dobro i da izbjegavate značajne rečenice kao "Moramo razgovarati". Nema šanse da upali, muškarci nakon toga obično odbijaju komunikaciju, a ako bolje razmislite, bit će vam jasno i zašto: to prilično podsjeća na početak neugodnih rasprava s roditeljima iz tinejdžerskih dana.

Zapravo je za dobru komunikaciju u vezi najvažnije naučiti slušati. Čak i ako ste na rubu živaca, ako ste došli kući nakon užasnog dana na poslu, saslušajte to što vam želi ispričati. Vrijeme za razgovor nije onda kad vi to odredite, već onda kada imate šta reći jedno drugom.

I, možda najvažnije, budite na njegovoj strani i imajte razumijevanja i kad griješi, i kad nije u pravu, i kada ste umorni. Ako ste uz njega tijekom loših dana, oni dobri bit će još bolji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju