Većina muškaraca na sve moguće načine izbjegava obavljanje kućanskih poslova, no pred drugima će reći kako oni kod kuće rade baš sve, a to se svodi na mjenjanje žarulje i pokoji manji zahvat u kuhinji

Istraživanje je pokazalo kako se 59 posto muškaraca potpuno oglušuje na ženske zahtjeve o čišćenju. Njihova već naširoko poznata averzija prema kućanskim poslovima nije se promijenila, no s vremenom su uspjeli smisliti sve bolje izgovore koji im pomažu da pobjegnu od pospremanja, usisavanja i pomoći pri spravljanju obroka.

Rezultati britanskih istraživanja pokazali su da trećina muškaraca nikad u životu nije očistila zahod. Pripadnici jačeg spola ipak glasno tvrde kako oni pomažu u kućanstvu dok je prava istina da im je glavobolja najbolji izgovor čim čuju zvuk usisavača.

Muškarcima je baš kao i ženama najveća zapreka u obavljanju kućanskih poslova dosada, no dok se žene bez obzira na to svakodnevno prihvačaju obavljanja istih, njihovi partneri bježe glavom bez obzira.

'Uz to što muškarci izbjegavaju kućanske poslove, istraživanje je pokazalo i kako lažu da ih obavljaju', rekao je britanski profesor sociologije i stručnjak za spolnu jednakost Scott Coltrane.

Čak 70 posto muškaraca se laskanjem izvlači od čišćenja i to tako što svoje partnerice uvjerava da su bolje u obavljanju tih poslova.

Većina muškaraca laže o količini obavljenog posla kod kuće pa njih 48 posto tvrdi kako brine o prljavom rublju, no 69 posto njihovih partnerica tvrdi kako je to čista laž.

Istraživanje provedeno 2007. pokazalo je da nevjenčani parovi koji žive zajedno uistinu dijele kućanske poslove, no nakon vjenčanja i brzo se uklope u stereotipe i prepuštaju sve poslove svojim suprugama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju