Sada imamo i znanstvenu potvrdu. Muškarci pojma nemaju što je romantika i što žene obara s nogu. To znači da nisu skloni laskanju, točnije komplimentima, zaziru od pisanja ljubavnih pjesama i općenito onoga što žene žele.

Romantika i muškarci

Istraživanje koje je profesor Richard Wiseman obavio na 6.500 muškaraca i žena širom svijeta nedvojbeno je pokazalo je da su najmanje romantični britanski muškarci, no rezultati se lako mogu prenijeti na pripadnike jačeg spola općenito.

Istraživanje je pokazalo da više od polovice žena nikad nije doživjelo da im partner pripremi kupku nakon radnog dana, dok 45 posto žena nikada od svog partnera nije dobilo jaknu ili košulju kada im je hladno

Muškarci dakle misle kako su skupi pokloni i seksi donje rublje najsigurniji i najlakši put do ženskog srca. I to je pogrešno. Žene vole sitnice poput masaže nakon radnog dana, svježe pripremljene jutarnje kave ili drugih sitnica koje se čine nevažnima, ali su na ženskim ljestvicama vrlo visoko pozicionirane.

Ne želimo skupe darove...

- Suprotno od onoga što većina muškaraca misli, nije potrebno potrošiti mnogo novaca da biste osvojili ženu, važna je namjera. Žene, pokazalo se, padaju na sve vrste avantura i iznenađenja, dok materijalnim stvarima ne pridaju veliko značenje', kaže prof. Wiseman.

Istraživanje je pokazalo da više od polovice žena nikad nije doživjelo da im partner pripremi kupku nakon radnog dana, dok 45 posto žena nikada od svog partnera nije dobilo jaknu ili košulju kada im je hladno. Uzbudljivi romantični vikend za dvoje nije osjetilo čak 53 posto žena.

- Muškarci ne shvaćaju psihološki utjecaj malih romantičnih gesti. Žene ih vole jer pokazuju da su muškarci zaista zainteresirani za njih i da radije misle na njih nego na sebe', kaže prof. Wiseman.

Žene za uspjeh mijenjaju ime i kriju dob

Deset razloga zašto žene varaju

10 najromantičnijih gesti prema ženama

1. Kada muškarac ženi prekrije oči i ugodno je iznenadi
2. Romantični vikend
3. Izjava: 'Ti si najdivnija žena koju sam ikad sreo'
4. Pjesma napisana samo za nju
5. Kupka nakon napornog dana na poslu
6. E-mail ili SMS poruku ili nježnu poruku na  stolu
7. Doručak u krevetu
8. Kada joj ponudi jaknu kad joj je hladno
9. Iznenadni buket cvijeća ili bombonijera na posao
10.CD s kompilacijom omiljenih pjesama

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju