Istraživanje koje je proveo muški magazin rezultiralo je podacima prema kojima 40 posto muškaraca razmišlja o plastičnim operacijama, a već je za 57 posto porasla upotreba botoksa među muškarcima

Moji pacijenti uglavnom dolaze zbog umornog izgleda lica, gubitka kose, podbratka i masnog tkiva u prsima. No, nisu toliko zahtjevni kao žene. Oni žele kratke jednostavne tretmane za koje su sigurni da će im donijeti željene rezultate, kazao je dr Mike Comins

Samo u prošloj godini liječnici u poznatoj engleskoj klinici Harley Medical Group zabilježili su za čak 57 posto veći porast broja muškaraca koji su primili injekcije botoksa, dok je na konzultacijama bilo nešto više od 5200 muškaraca.

- Na konzultacijama su se muškarci interesirali ponajprije za manje zahtjeve, jer muškarci žele izbjeći operacije i kirurške zahvate po svaku cijenu, kazao je vodeći londonski dermatolog dr Nicholas Lowe.

-Muška plastična kirurgija je drugačija za muškarce i oni doista nakon operacija mogu izgledati feminizirano i neprirodno, kazao je Lowe i pojasnio kako je to iz razloga što je muška koža deblja.

Primjerice dvojica poznatih muškaraca koji su javno priznali plastične operacije i poslije izjavili kako su zbog njih zažalili su Kenny Rogers i David Gest.

Očita promjena dogodila se i na licu talijanskog premijera Silvija Berlusconija koja je uslijedila zbog face liftinga.


- Muškarci žele izgledati bolje, no ne žele znati ništa o proceduri, jazao je dr Mike Comins čiji su pacijenti uglavnom muškarci između 30 i 60 godina.

- Moji pacijenti uglavnom dolaze zbog umornog izgleda lica, gubitka kose, podbratka i masnog tkiva u prsima. No, nisu toliko zahtjevni kao žene. Oni žele kratke jednostavne tretmane za koje su sigurni da će im donijeti željene rezultate.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju