Muškarci mogu ili ne moraju češće obolijevati od gripe nego žene, no oni u pravilu više kukaju, skloniji su uzimanju veće količine lijekova i u tom razdoblju češće izbivaju s posla.

Istraživanjem o lakšim zimskim bolestima što ga je naručio britanski muški časopis "Nuts", poput hunjavice, virusnih infekcija, prehlade i gripe, provedenom na uzorku od 2.000 muškaraca i žena, ustanovljeno je da je na bolovanje zbog spomenutih tegoba otišlo 64 posto muškaraca, u odnosu na 45 posto žena.

Ne samo da se pokazalo kako su muškarci "podložniji" bolestima, već je i njihovu organizmu trebalo više vremena za oporavak.

Naime, muškarci su u prosjeku tek nakon tri dana izvijestili da se osjećaju bolje u odnosu na žene koje su to učinile već za dan i pol. Tijekom oporavka muškarci su trošili više novaca na lijekove - prosječno 18,34 funte, u odnosu na žene koje su trošile 12,03 funte.

Nuts prenosi kako je "najpogubniji" mjesec za "mušku gripu"
definitivno studeni. Ustanovljeno je da 82 posto ispitanih muškaraca najboljim načinom oporavka smatra ostanak u toplom krevetu, čekajući da bolest prođe.

Za razliku od njih, 66 posto ispitanih žena smatra da je najbolji način za ozdravljenje - nastaviti s uobičajenim aktivnostima.

Unatoč svemu, oba su se spola složila u jednome - najbolji lijek iz kućne radinosti za prehladu i gripu je krepka pileća juhica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju