Muškarci uživaju u okruženju roditeljskog doma, a to su pokazala i nova istraživanja koja su potvrdila kako mama ipak zna najbolje. Peglati i kuhati!

Sigurnost roditeljskog doma je muškarcima puno privlačnija nego ženama. Jedan od tri muškarca između 20 i 40 godina u Velikoj Britaniji još uvijek živi s roditeljima, a oni koji su skupili snagu i odselili se svoju su sobu za svaki slučaj ostavili namještenu.

Iako mnogi žele imati vlastiti stan, radije odgađaju preseljenje jer im paše život bez kućanskih obaveza.

Pod okriljem roditeljske ljubavi i pažnje ostaje svaka peta žena, a istraživanje je poljuljalo onu dobro poznatu izreku kako je muški spol nezavisniji od ženskog.

Glavni razlog ostanka kod muškaraca je udobnost. Mnogi od njih žele svoj vlastiti stan, no život im je puno jednostavniji kad mama brine o svemu.

Istraživanje je provedeno na tri tisuće muškaraca i žena, a gotovo četvrtina ih je priznala da još uvijek živi s roditeljima.

Najveći razlog su financije, no mnogi su otvoreno priznali kako im se sviđa što roditelji brinu o njima. Oko 11 posto muškaraca priznalo je da bi im roditelji jako nedostajali kad bi ih napustili.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju