Postoje 'one' sitnice zbog kojih nam nije jasno što im se to mota po glavi. Zašto vas ignorira , zašto prezire shooping? Jedno je sigurno ovi problemi ne tište samo vas, tisuće žena muči isto. Donosimo muške stvari koje ne možemo razumjeti …ali ih možemo riješiti...

Nered koji ostavlja za sobom

Scenarij

- Klasični scenarij izgleda ovako; on dolazi kući nakon posla, jaknu baca preko kauča, ostavlja cipele nasred hodnika, ulazi u kuhinju uzima kavu i kolačiće; ostavlja neviđeni nered, omote, šećer nasred stola. U roku od pet minuta vašu pospremljenu kuhinju pretvara u gomilu smeća.

Ne treba previše mozgati niti analizirati da bi shvatili kako se tu radi o čistoj lijenosti. Većina muškaraca priznaje kako očekuju da žena pospremi za njima i da im je čišćenje gubitak vremena…Osim toga oni smatraju kako nered dom čini domom, a na taj način obilježavaju svoj teritorij.


Ako ga želite promijeniti poduzmite stroge mjere, jer od prešućivanaj ništa nećete dobiti. Stoga mu dajte do znanja kako želite podijeliti kućanske poslove, napišite mu što sve treba napraviti tokom dana. Uključite ga u svoje odluke, oni ne podnose ako se prema njima ponašate kao prema djeci koja moraju počistiti sobu.


Pametovanje

Scenarij

- Žurite na vjenčanje naboljoj prijateljici ne možete pronaći Crkvu, kod vas su burme, lagano bijesnite jer ceremonija počinje za deset minuta a vio ste usred ničeg. Klasični scenarij u kojem vaš voljeni glumi pametnjakovića, ne pada mu napamet zaustaviti automobil i pitati za smjer nekog od mještana. Bjesnite, grizete nokte, urličete, ali ništa ne pomaže on nastavlja po svom


U pitanju je ponos naravno. Muški ponos uistinu zna biti poguban. On smatra kako njegovom egu šteti bilo kakvo raspitivanje o točnom smjeru, osim toga to ga čini i pomalo glupavim. A većina muškog roda priznaje kako u tim situacijama, kada pristanu pitati za sn+mjer, većinu rečenog ne zapamte pa se osjećaju jo glupljima.


Ako želite da se to promijeni uzmite stvar u svoje ruke i sami zatražite upute ili mu za rođendan nabavite GPS- prijemnik, taj uređaj će vas spasiti od živčanog sloma.


Shopping i on = KATASTROFA

Scenarij

- Došao je njegov red da obavi tjednu kupnju namirnica. Ovoga puta poslali ste ga s poduljom listom na kojoj detaljno piše što mora kupiti. No ipak niste sigurni hoće li se vratiti s 12 komada jaja ili 6, s narančama umjesto limuna, s brašnom umjesto šećera….


Zašto opet to čini, pitate se. Jer je nestrpljiv, naravno. Oni shooping žele obaviti nabrzaka jer još moraju auto ostaviti na pranju, popiti pivo s ekipom i stići na nogometnu utakmicu. Većina njih će priznati kako im upoće nije važno da li grejp star dva ili deset dana, da li je piletini istekao rok…i pitaju se zašto opet uiznova moraju tražiti ulje i brašno, gdje se to uopće nalazi. I liste oni preziru bilo kakav oblik reda i organizacije, za njih je lista namirnica bespotrebna jer sve pamte.( Još jedan udarac na ego!


Poduzmite naoptimalnije korake .Prestanite pisati liste, neka pamti makar to značilo ponovno vraćanje u trgovinu po zaboravljeno. Oni žele biti mozak operacije, dozvolite mu da sam odredi što treba kupiti koje šampone, koju vrstu toaletnog papira….I poslušajte njegov savjet, dopustite mu da kupnju obavi preko interneta.


Zašto nema sluha za vaše potrebe?

Scenarij

- Nakon burnog noćnog izlaska, nekoliko pića više i bolnih stopala od plesanja dolazite u stan i jedino što želite je maknuti šminku s lica, baciti sve krpice sa sebe i spavati narednih 12 satI. No on je neumoran i naravno jedini scenarij kopji se mota po njegovoj glavi je kako vas što prije izmoriti svojim seksualnim vještinama…

Naravno da bi drugačiji scenarij bio udarac na njegov ego. Gomila njegovih potencijalnih suparnika koja je te večeri prodefelilirala kroz vaše vidno polje, što prije mora biti uklonjena iz memorije. A na koji način, pa na onaj koji mu najbolje ide….


Riješenja u ovom slučaju nema. Ili pobjegnite iz stana ili vam spasa nema, uostalom muškarčine najmanje što žele je biti odbijeni, zato pazite…

Činiti dvije stvari odjednom - nemoguće

ONA 'Dušo moramo promijeniti zidne tapete u kuhinji, mislim kako bi žuta bila odlična?' ONTišina

ONA'Ili smatraš kako bi narančasta bila bolja?'

ONTišina

ONA 'Ili svijetložuta ipak?'

ON 'Molim dušo jesi nešto rekla?'

Pa zar još niste shvatile kako muškarci ne mogu raditi dvije stvari odjednom, kao ni dijete, on ne može gledati Tv i slušati vas, nemoguća misija. Ignoriranje je njihovo potajno riješenje kako bi izbjegli sudjelovanje u nečemu što preziru, primjericu odabitu zidnih tapeta.

Kako bi ga promijenili pokušajte sačekati dok ne pročita novine ili dok dokumentarac završi. Ili ugasitev televizor, zagrlitega, pogledajte ga ravno u oči i popričajte o zidnim tapetama.

Eto drage naše naposljetku se sve svodi  na kompromis, razumijevanje i  mijenjanje, ne njih nego sebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju