Što su pametniji i obrazovaniji, muškarci su gori materijal za partnera. Ta je tvrdnja potkrijepljena činjenicom kako su pametni i obrazovani muškarci skloni razmišljanju kako nitko na svijetu nije dovoljno dobar za njih

Tvrdnja je to koju je dr. Alex Benzer iznio u knjizi 'Why The Smartest People Have The Toughest Time Dating'.

'Pametni muškarci traže isto takvo društvo jer im je u protivnom dosadno i osjećaju se kao da nemaju o čemu razgovarati', tvrdi dr. Benzer.

Obrazovani muškarci koji rade na visokim pozicijama skloni su vjerovati kako su svojim znanjem i snalažljivošću zaslužili ljubav i poštovanje partnera.

Obrazovani muškarci koji rade na visokim pozicijama skloni su vjerovati kako su svojim znanjem i snalažljivošću zaslužili ljubav i poštovanje partnera. No, kada je ljubav u pitanju naporni radni sati se ne broje. Životni uspjeh nema veze s romantičnom stranom osobe, pa se taktika kojom se postiže uspjeh na poslu rijetko može primjeniti na muško ženski odnos.

Muškarci koji će ovakav stav primjenjivati na polju izlazaka vjerojatno neće imati previše uspjeha jer koliko god oni bili pametni, žene nisu glupe.

Dr. Benzer tvrdi kako muška inteligencija u ovom slučaju može biti velika prepreka na putu do uspjeha u ljubavi. 'Oni koji misle da su pametniji od većine ljudi na planeti vjerojatno će teško pronaći nekoga tko će im odgovarati', zaključio je.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju