Izgleda kako se muškarci stvarno boje odrastanja. Uživaju u životu bez obaveza, a strah od upuštanja u ozbiljne veze i brak je sve veći. 'Što ako se oženim, a onda upoznam nekog boljeg' pitanje je koje stalno ponavljaju

Izgleda kako sve više muškaraca boluje od 'commintmenfobie' tj. straha od veze.

U prilog njihovom neodgovornom ponašanju idu i brojke. Iako vam se čini kako svi stupaju u brak, statistike pokazuju upravo suprotno. 

Nekada su muškarci bili u strahu da neće pronaći osobu za brak, a danas uživaju u slobodi i uvjereni su kako im ljubav i toplina nisu potrebni.


Broj sklopljenih brakova opada, a gotovo dva milijuna muškaraca još živi s roditeljima dok je kod žena taj broj upola manji. Dakle, muškarci bježe od braka i radije uživaju u maminom krilu.

Ipak, mnogi muškarci koji nisu uplovili u bračnu luku vode zanimljive i ispunjene živote. Pa i zakleti holivudski neženja George Clooney uživa u samačkom životu, a nije mu baš loše.

Zašto muškarci mrze žene?

Tom McCabe koji vodi radionicu za muškarce 'Bi li ti oženio sebe' kaže kako je problem koji muči mnoge muškarce strah od vezivanja. 'Što ako oženim krivu osobu' i 'kako ću znati jesam li stvarno zaljubljen' najčešća su pitanja, a odgovor je vrlo jednostavan - sve dok ne uspostave vezu sa sobom nema nade za dobar odnos.

'Pornografija, reklame i životi slavnih doveli su muškarce do potpuno krive percepcije žene. Mislim da će mnogi ostati, sami i razočarani baš zbog toga' tvrdi Tom McCabe.

Nekada su muškarci bili u strahu da neće pronaći osobu za brak, a dana uživaju u slobodi i uvjereni su kako im ljubav i toplina uopće nisu potrebni. Zaljubljeni su u svoj posao i životni stil, a brak i obitelj im nisu visoko na listi prioriteta.

Hoće li muškarci s vremenom požaliti takve odluke pokazat će vrijeme.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju