Sve je više muškaraca koji razmišljaju o modi. Kako bi izgradili dobar stil i pravilno se odjenuli u svakoj prilici potrebno je znati odabrati odijelo i uskladiti košulju s kravatom te se odjenuti za slobodne trenutke

Nepisano je pravilo da muškarac u poslovnim prigodama mora imati odijelo. Kod odabira nećete pogriješiti s klasičnom tamnom bojom, a ukoliko želite nešto modernije najbolji su izbor siva ili smeđa boja odijela. Bijela i bež odijela nose se samo u svečanim prigodama.

Košulja je nezaobilazan detalj svakog poslovnog looka. Ona klasičnog kroja je ugodna za nošenje, prati liniju tijela i nešto je duža od sportske kako bi stala u hlače. Rukav košulje mora biti jedan do dva centimetara duži od rukava sakoa, a kod odabira treba pripaziti i na širi ovratnik koji pristaje muškarcima izduženog lica ili onaj nešto duži koji pada prema donjem dijelu koji je najbolji izbor za one s okruglim licem.

Cipele koje se nose uz odijelo moraju biti klasične, a čarape ih moraju partiti bojom.

Za slobodne trenutke najbolje je odabrati lanene ili hlače od kepera u kombinaciji sa sportskom košuljom ili majicom te mokasinama. Takvoj kombinaciji možete dodati modne detalje poput kapa, remenja i otkačenih torbi.

Više u inMagazinu.

Pročitajte i ovo:

Modni trikovi za visoke i mršave žene

Savjeti za trudnice: Kakvu odjeću odabrati?

Kako odabrati kupaći kostim?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju