Financijska kriza i recesija će iz ženskog fokusa izbaciti namirisane metroseksualce poput Hugha Granta i Leonarda DiCaprija i u prvi plan vratiti dlakave 'frajere' poput Russella Crowea ili Hugha Jackmana

 

Australski sociolog i demograf Bernard Salt tvrdi da će zbog globalne krize mnoge žene za životnog partnera prije izabrati automehaničara nego bankara ili menadžera.

Najpoželjnije neženje će postati vodoinstalateri, mehaničari, električari i ostale zanatlije čije su vještine tržišno isplative.

'Kad stvari krenu loše, teorija govori da su žene te koje su zabrinutije za sigurnost, zaštitu i nabavu hrane', pojasnio je Salt.

Ženski ukus prema muškarcima će se naglo promijeniti. Umjesto androginih, glatkih, mekušastih tipova privlačit će ih mišićavi i dlakavi muškarci.

Salt predviđa da će najpoželjnije neženje postati vodoinstalateri, mehaničari, električari i ostale zanatlije čije su vještine tržišno isplative i u dobrim i u lošim vremenima. No, dodaje on, to ne znači da žene neće ostati izbirljive.

'Zgodan vodoinstalater će uvijek imati prednost pred onim koji to nije', rekao je.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju