Financijska kriza i recesija će iz ženskog fokusa izbaciti namirisane metroseksualce poput Hugha Granta i Leonarda DiCaprija i u prvi plan vratiti dlakave 'frajere' poput Russella Crowea ili Hugha Jackmana

 

Australski sociolog i demograf Bernard Salt tvrdi da će zbog globalne krize mnoge žene za životnog partnera prije izabrati automehaničara nego bankara ili menadžera.

Najpoželjnije neženje će postati vodoinstalateri, mehaničari, električari i ostale zanatlije čije su vještine tržišno isplative.

'Kad stvari krenu loše, teorija govori da su žene te koje su zabrinutije za sigurnost, zaštitu i nabavu hrane', pojasnio je Salt.

Ženski ukus prema muškarcima će se naglo promijeniti. Umjesto androginih, glatkih, mekušastih tipova privlačit će ih mišićavi i dlakavi muškarci.

Salt predviđa da će najpoželjnije neženje postati vodoinstalateri, mehaničari, električari i ostale zanatlije čije su vještine tržišno isplative i u dobrim i u lošim vremenima. No, dodaje on, to ne znači da žene neće ostati izbirljive.

'Zgodan vodoinstalater će uvijek imati prednost pred onim koji to nije', rekao je.