I samo ime prvog hotela za mačke u Hrvatskoj, Royal cat hotel, daje do znanja da se mace ondje tretiraju onako kako i zaslužuju – kao kraljice. U hotelu smještenom u Dugom Selu mace uživaju u maksimalnoj udobnosti, luksuzu i komforu, a za njih se brinu vlasnice hotela Mirjana Sović i Rahela Cvitković, dugogodišnje volonterke i strastvene ljubiteljice mačaka.

Galerija Prvi hotel za mačke u Hrvatskoj otvoren je u Dugom Selu - 15 Prvi hotel za mačke u Hrvatskoj otvoren je u Dugom Selu - 14 Prvi hotel za mačke u Hrvatskoj otvoren je u Dugom Selu - 12 +13 Royal cat hotel ima i video nadzor koji omogućuje vlasniku da vidi svoju macu u bilo koje doba dana ili noći  

Sama ideja da otvorimo hotel za mačke bila je u planu već izvjesno vrijeme jer i Mirjana i ja volontiramo u udrugama koje se brinu o mačkama dugi niz godina te smo stekle iskustva u radu s macama i njihovim potrebama. I same smo se susrele sa situacijama kome povjeriti svoje mace, a da znamo da su u pravim i sigurnim rukama.

Stoga se ideja realizirala kao logična odluka, bilo je samo pitanje vremena, priča Rahela Cvitković, suvlasnica Royal cat hotela.

U prvom hotelu za mačke u Hrvatskoj smještenom u Dugom Selu mace uživaju u maksimalnoj udobnosti, luksuzu i komforu

Prvi hotel za mačke u Hrvatskoj koji se nalazi u Dugom Selu u potpunosti je prilagođen macama. Opremljen je sa 16 Vip Royal i devet Classic boksova, a svi su boksovi komotni i u jednom boksu mogu boraviti dvije do tri mace od istog vlasnika, a dizajnirani su tako da se mogu proširiti ako vlasnik želi još više prostora za svoje mace. Tu je i veliko igralište ispunjeno raznim grebalicama, skrivalicama, umjetnim akvarijem s ribicama, tunelima, udobnim visećim krevetićima i ležaljkama.

Mirjana i Rahela mislile su na svaki detalj i kako svojim krznenim gostima osigurati što bogatiji sadržaj i što veći komfor pa mace u hotelu uživaju i u umirujućoj glazbi, dok se na velikom LED televizoru vrte programi za mace.

Prvi hotel za mačke u Hrvatskoj otvoren je u Dugom Selu - 6 Royal cat hotel ima i video nadzor koji omogućuje vlasniku da vidi svoju macu u bilo koje doba dana ili noći (Foto: ROYAL CAT HOTEL - Hotel za mačke)

Moramo istaknuti i specijalno izrađen kavez na prozoru izbočen pola metra te mace imaju osjećaj kao da borave vani te video nadzor koji omogućuje vlasniku da vidi svoju macu u bilo koje doba dana ili noći, ističe Rahela Cvitković. Hotel je u potpunosti pod video nadzorom i kompletno je osiguran u suradnji s ovlaštenom zaštitarskom tvrtkom što uključuje video nadzor, alarm protiv provale, protiv dodira stakla, vatre, dima, plina, poplave.

U sklopu Royal cat hotela Mirjana i Rahela pokrenule su i projekt "Udomi macu", kojim dugogodišnje volonterke žele spojiti tvrtke i udruge koje se bave spašavanjem napuštenih maca kako bi im se pomoglo u zbrinjavanju mačaka jer su kapaciteti udruga i volontera maksimalno iskorišteni.

Cilj nam je naći sponzore za jedan ili više boksova na minimalno godinu dana, u tim bi boksovima boravile mace od udruga koje su već duže vrijeme kod njih na smještaju i na taj bi način napravili mjesta da udruge mogu pomoći drugim napuštenim macama. Mace u sponzorskom boksu udomljavale bi se, a nakon što se maca udomi, u navedeni sponzorski boks došla bi nova maca od udruge.

U sklopu Royal cat hotela vlasnice Mirjana Sović i Rahela Cvitković pokrenule su i projekt 'Udomi macu'

 

Naravno da su dobrodošli svi koji žele pomoći uličnim macama i donirati nešto hrane za njih, ampulu protiv nametnika i slično. Na kraju mjeseca navedenu donaciju donirat ćemo udrugama ili volonterima koji se brinu o napuštenim macama te objaviti kome je donacija ustupljena, objašnjava Rahela. Kako bi ostvarile svoj san o otvorenju hotela za mačke, i Rahela i Mirjana dale su otkaz na prijašnjim poslovima i upustile se u pothvat koji bi mnogi nazvali hrabrim, naročito u Hrvatskoj – otvaranje vlastitog biznisa.

Maca Ta divna stvorenja: Šest razloga zbog kojih ćete odmah poželjeti mačku

Slatka mačka Zašto to rade? 10 čudnih ponašanja kod mačaka - objašnjeno  

SVATKO MOŽE POMOĆI ŽIVOTINJAMA

Svjesne smo rizika, no ljubav prema životinja, a posebno prema macama te rad s njima ostvarenje je našeg sna i potpuno smo uvjerene da će posao koji radimo s ljubavlju donijeti pozitivne rezultate.
Isto bismo savjetovale svima koji imaju ambicije da slijede svoje snove i
uspjeh je zagarantiran, poručuju.

Kao dugogodišnje volonterke angažirane oko pomaganja macama, obje su bezbroj puta vidjele slučajeve ostavljenih i zlostavljanih životinja. Rahela i Mirjana imaju poruku za sve koji planiraju udomiti životinju, ali i kako i najmanjom gestom svi možemo pomagati životinjama.

Prvi hotel za mačke u Hrvatskoj otvoren je u Dugom Selu - 18 U Royal cat hotelu mace se tretiraju kao kraljice (Foto: ROYAL CAT HOTEL - Hotel za mačke)

Prije svega, najbolji je savjet  ne udomljujte životinje ako niste u mogućnosti brinuti se o njima. Kod udomljenja treba razmišljati dugoročno, biti svjestan da životinja ima svoje potrebe i osjećaje te o njima treba skrbiti kao o članu obitelji

Pomaganje životinjama ne mora nužno biti veliko odricanje, ponekad je dovoljna i sitnica, primjerice nahraniti macu na cesti, ostaviti im svježe vode i slično.

Veliki je problem i nekontrolirano razmnožavanje maca i pasa te ovim putem apeliramo na sve vlasnike da steriliziraju i kastriraju svoje mace i peseke te na taj način smanje broj neželjenih životinja na cesti koje se svakodnevno pronalaze u katastrofalnom stanju. Bacaju ih u potoke i rijeke, kontejnere, šume, livade... Te životinje umiru u mukama od gladi i iscrpljenosti.

Možete pomoći i odabirom trgovačkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, smanjiti (ili potpuno izbaciti) konzumaciju mesa i mesnih prerađevina te općenito podizanje svijesti o flori i fauni koja nas okružuje, poručuju vlasnice Royal cat hotela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju