Mlade hrvatske znanstvenice imaju vremena do 8. prosinca prijaviti se na natječaj Nacionalnog programa stipendiranja L'Oreal-UNESCO ''Za žene u znanosti'' za 2018. godinu

Četiri odabrane hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, bit će nagrađene renomiranim stipendijama u iznosu od 5000 eura. O dobitnicama stipendija odlučit će sam vrh hrvatske znanstvene elite, Izborno povjerenstvo programa „Za žene u znanosti“, na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Četiri odabrane hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, bit će nagrađene renomiranim stipendijama u iznosu od 5.000 eura.

Prema pravilniku natječaja, kandidatkinje za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj fazi izrade doktorske disertacije.

Također, na dan zatvaranja natječaja prijavljene kandidatkinje ne mogu biti starije od 35 godina te se ne mogu prijaviti dvije godine zaredom, a preporuka mentora obavezna je i uvjetuje valjanost prijave. Znanstvenice se stipendijama želi nagraditi za njihove vrijedne doprinose znanstvenim spoznajama u Hrvatskoj i svijetu te ih dodatno motivirati i podržati u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Prijave za ovu prestižnu nagradu traju do 8. prosinca 2017. godine.

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=19124 Stipendistice (Foto: Zadovoljna.hr) Stipendistice i članovi Izbornog povjerenstva programa Za žene u znanosti (Foto: Zadovoljna.hr) Foto: Zadovoljna.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju