Narukvica ljubavi (eng. The Love Bracelet) ikonski je komad nakita koji je Aldo Cipullo dizajnirao za Cartier davne 1969. godine. Do današnjeg dana smatra se jednim od najuspješnijih proizvoda ove francuske draguljarske kuće, ali i jedan od najpopularnijih luksuznih komada nakita u povijesti.

Galerija Cartierova narukvica ljubavi - 10 Cartierova narukvica ljubavi - 12 Cartierova narukvica ljubavi - 9 +8 Cartierova narukvica ljubavi - 3

Vjeruje se da je dizajn ove popularne zlatne narukvica nadahnuo pojas nevinosti jer se može zakopčati i otkopčati samo pomoću odvijača. Štoviše, kada se počela prodavati u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, mogli su je kupiti samo parovi koji su si međusobno darivali taj komad alata.

Da bi je promovirali u javnosti, Cartier je ljubavne narukvice poklonio slavnim parovima onog vremena poput Elizabeth Taylor i Richarda Burtona te Ali McGraw i Stevea McQueena. Danas je nose osobe obaju spolova bez obzira na svoje bračno stanje.

Moderni ljudi žele simbole ljubavi koji izgledaju trajno ili se teško uklanjaju. Simboli ljubavi trebali bi imati trajnu kvalitetu, istaknuo je Aldo Cipullo svoju viziju pri kreiranju ljubavne narukvice.

Cartierova narukvica ljubavi - 1 Klasična Cartierova narukvica ljubavi prodaje se po cijeni od oko 25.000 kuna Foto: www.cartier.com

S ozbirom na to da se narukvica “šarafi” pomoću odvijača, gotovo je nemoguće da će vam skliznuti sa zapešća te da ćete ju izgubiti. No isto tako može izazvati gužvu u avioprometu ako ju, primjerice, zaboravite skinuti prije carinske kontrole.

Tijekom pet stoljeća povijesti Cartier je napravio mnoge inačice ljubavne narukvice. Isprva se radila isključivo od žutog zlata, a danas su dostupne raznovrsne verzije – od platine do modela ukrašenih dijamantima.

Sukladno tome, cijene mogu varirati od otprilike 4000 američkih dolara, ili 25.000 kuna, do 56.000 američkih dolara, odnosno 360.000 kuna. No valja znati da je kupnja Cartierove ljubavne narukvice dobra investicija, poput klasične birkinice, jer se njezina vrijednost povećava s vremenom.

U našoj fotogaleriji provjerite koje slavne dame obožavaju nositi Cartierovu narukvicu ljubavi, a u videu na YouTubeu pogledajte kako se ovaj komad nakita pravilno stavlja na zapešće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju