Čak i ako vas ne muče, u životu ste sigurno čuli za čukljeve. Čukalj ili hallux valgus deformacija je stopala koja nastaje kao posljedica dugotrajnog nošenja neudobne ili preuske obuće. Mogu se razviti i kao rezultat oblika vašeg stopala, deformacije stopala ili zdravstvenog stanja kao što je artritis.

Galerija Osim estetike, problem s čuknjevima je i činjenica da su bolni Zara ravne kožne čizme s fleksibilnom tehničkom tabanicom, 899,90 kn H&M široke kožne čizme, 129 eura (973,04 kn) +7 Replay kožne motorističke gležnjače s okruglim vrhom (zalando.hr), 1277 kn

Čukalj je u praksi vrlo vidljivo izbočenje kod korijena palca. Javlja se kada se kosti u prednjem dijelu stopala pomaknu s mjesta.

Estetika nije najveći problem kada su u pitanju čukljevi. Koža iznad čukljeva može biti bolna i crvena, a situaciju pogoršava nošenje neprikladne obuće, kao što su visoke potpetice i pretijesne cipele.

Zato je u situaciji u kojoj imate čukljeve izrazito bitno paziti prilikom odabira obuće. Ona treba imati širi prednji dio. Šiljaste vrhove izbjegavajte u širokom luku.

Također, cipele trebaju biti u skladu s oblikom vašeg stopala, a da ne pritišću bilo koji njegov dio. Za sve koji imaju problema čukljevima u galeriji smo izdvojili deset modela obuće koja bi vam trebala olakšati svakodnevnicu.

Slavne žene koje se uz sav novac ovog svijeta ne mogu riješiti - čukljeva +0 Amal Clooney

Tu su čizme, gležnjače mokasinke i sl. od kože koje karakterizira širi dizajn, zahvaljujući kojem će situacija s čukljevima biti podnošljivija.

H&M široke kožne čizme, 129 eura (973,04 kn) H&M široke kožne čizme, 129 eura (973,04 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Ecco gležnjače s prirodnim anatomskim pristajanjem, 1205,14 kn Ecco gležnjače s prirodnim anatomskim pristajanjem, 1205,14 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Replay kožne motorističke gležnjače s okruglim vrhom (zalando.hr), 1277 kn Replay kožne motorističke gležnjače s okruglim vrhom (zalando.hr), 1277 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju