Zaštita od sunca

Svjetlo i toplina imaju pozitivan utjecaj na naš organizam – potiču lučenje endorfina, hormona koji izaziva osjećaj blagostanja i sreće. Ali pametno doziranje jedini je način da iskoristimo ove blagodati jer svaka medalja ima dvije strane.

Ultraljubičasto zračenje sastoji se od A, B i C zraka, odnosno UVA, UVB i UVC. Dok UVC nema važnu ulogu jer ga apsorbira ozonski sloj, UVB zračenje uzrokuje jaku fototoksičnost, a UVA zračenje prodire u dublje slojeve kože.

Kako bi se zaštitili od štetnih poljedica zračenja, za izlaganje suncu pripremite se odabirom odgovarajućih proizvoda za zaštitu od sunca. Paleta proizvoda robne marke SUNDANCE, koji uz zaštitu od UV zračenja, štiti i od infracrvenih A zraka koje dublje prodiru u kožu. Infracrvene zrake mogu oštetiti strukturu kolagena i ubrzati prijevremeno starenje kože.

Za kvalitetnu zaštitu od štetnog sunčevog zračenja važno je odabrati i pravi zaštitni faktor koji se određuje prema fototipu kože. Prije odlaska u kupovinu, posjetite dermatologa i saznajte kojem fototipu pripadate i kako se možete najbolje zaštiti od sunca.

Što nakon izlaganja suncu?

Sunce je nemoguće izbjeći, zato ga je važno pravilno dozirati i njegovati kožu nakon izlaganja. Proizvodi poput Sundance Aloe Vera gela poslije sunčanja koji hladi kožu te sprječava njeno isušivanje, zahvaljujući aloa veri i glicerinu, prilagođeni su potrebama vaše kože nakon izlaganja suncu.

Ne zaboravite

Željeni ten može predstavljati rizik za našu kožu i nije dobro osloniti se na sunce, koliko god to izgledalo jednostavno i primamljivo. Isprobajte praktične Sundance maramice za samotamnjenje jer je "varanje" dopušteno kada je u pitanju zaštita kože od štetnog zračenja i prijevremenog starenja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju