Najljepše zimske uspomene iz djetinjstva mnogima se vežu upravo za sanjkanje. No uzbudljivo spuštanje niz brijeg može vrlo brzo završiti zbog lošeg odabira odjeće i obuće. Kako biste se prepustili zimskim aktivnostima, bez imalo brige, bitno je sebe i svoje mališane opremiti od glave do pete. Novu zimsku avanturu dočekat ćemo spremni s vodootpornom i nepropusnom opremu koja će preživjeti – sve! Evo što vam je sve potrebno za što duže sanjkanje.

1. Sanjke

Bez sanjki nema smisla kretati na sanjkanje, zar ne? Neki će reći da nema do tradicionalnih drvenih sanjki, dok se drugima više dopadaju modernija rješenja. Takvi će se oduševiti sklopivim sanjkama tradicionalnog dizajna koje su idealne za djecu stariju od tri godine, ali i za odrasle osobe. Lako su prenosive, čvrste, a i štede na prostoru ako na svoju destinaciju idete autom.

Ako ste obožavatelj praktičnijeg i modernijeg dizajna, za vas i djecu bit će sanjke u obliku lopate, u jarkocrvenoj boji, te ne postoji mogućnost da ih izgubite u snijegu. Munjevito brze sanjke u obliku lopate povisit će vaš adrenalin i staviti osmijeh na lice, a sigurno će biti i dobra zamjena za vreću napunjenu snijegom ili sijenom na kakvoj ste se vozili kada ste bili djeca.  

Za manju djecu koja bi se mogla uplašiti velikih spustova, nabavite sanjke s automobilskim volanom i kočnicom. S njima će klizanje na snijegu biti nalik vožnji skutera, a brzinu možete kontrolirati metalnom ručnom kočnicom upravljača.

2. Jakna

Osnovni je predmet svake zimske garderobe topla zimska jakna koja vas štiti od naleta hladnoće i vjetra te je ujedno i nepromočiva. Kvalitetnu jaknu nećete osjećati kao teret, pa će vam omogućiti potpunu slobodu kretanja. Ako ste zimogrozni, jakna s visokom ovratnikom i kapuljačom punjena paperjem štitit će vas od nemogućih zimskih uvjeta.

Za manje brige oko mališana odaberite dobar kombinezon za igre na snijegu koje će ga držati toplim, ali i suhim. Možete kombinirati i skijaške hlače sa zimskom jaknom za veću djecu. Bilo koje nepropusne termohlače bit će bolje od običnih.

3. Hlače

Uz jakne svakako će vam trebati i tople zimske hlače, koje trebaju biti otporne na ekstremne vremenske temperature. Birajte skijaške hlače koje će vas štiti od vjetra i vlage. Vodonepropusne hlače ispod kojih su termo tajice ili vunene hulahupke produžit će vaš boravak na snijegu. 

Možete odjenuti i tople hlače za planinarenje po snijegu osmišljene od vrlo rastezljivih, toplih i vodoodbojnih materijala. Takve tople hlače, vodoodbojne i vjetrootporne idealne su za svaki tip planinarenja po snijegu. Vrlo rastezljiv materijal hlača omogućuje potpunu slobodu kretanja.

4. Cipele

Ispred nas su hladniji zimski dani koje moramo dočekati s dobrom obućom na nogama, a najtopliji par nećete skidati cijeli zimski period. Iako su buce donedavno bile neatraktivan i predimenzioniran komad obuće, za njima ćete zasigurno posegnuti ove zime. Noga vam u zimi mora ostati topla i suha kako na sebe ne biste navukli neželjenu prehladu, zato birajte one koje su nepromočive i ispunjene, s dobrim potplatom koji odlično prianja na snježnom terenu.

Neka vam isto bude u mislima kada kupujete obuću za djecu, no birajte neke u jarkim bojama koje će sigurno oduševiti male trendsetere.

5. Kapa, šal, rukavice

Neka vam te tri riječi budu kao ''mantra'' koju ćete ponavljati svojim klincima, ali i sebi, da ih naučite da bez njih ne kreću iz kuće nastupi prava zima.

Odlična je stvar što svojim najdražima možete kupiti kapu koja ima opciju povezivanja s mobitelom u svrhu slušanja glazbe i telefonskog razgovora.

Sve za veselo sanjkanje možete pronaći na web shopu Decathlona, i to u toplini svoga doma, a svakako iskoristite i besplatnu dostavu do 31. prosinca i spremni dočekajte radosti na snijegu.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju