Umirujuć učinak zelene boje na našu psihu odavno je poznat i zato ne čudi da je mnogi vole unijeti u svom dom. Najčešće to radimo smještanjem zelenih biljaka u životni prostor, ali ona može postati dio kuće ili stana i na drugačiji način.

Možda vam se čini da je zelena previše odvažna boja za uređenje interijera, ali kod odabira komada namještaja, boje zidova ili detalja u domu dajte priliku nijansi koja se, prema riječima stručnjaka, može savršeno uklopiti u svaku prostoriju.

U pitanju je takozvana žad-zelena. Ime je dobila prema poludragom kamenu žadu koji se u prirodi može pronaći u nekoliko različitih zelenih nijansi, ali najpoznatija i mnogima najljepša je ona tamnija koja nalikuje smaragdnoj zelenoj.

U posljednje vrijeme vrlo je popularna među dizajnerima interijera, a popularnost može zahvaliti činjenici da se savršeno slaže s drvetom i bijelom bojom, dva vrlo zastupljena elementa u uređenju interijera.

Vrlo je efektna i probudit će svaku prostoriju. Tako, primjerice, neutralnu dnevnu sobu možete osvježiti zelenim kaučom ili foteljom.

Jedan zid u prostoriji kojom dominira drveni pod i namještaj izrađen od drva obojite u zeleno kako.

Umjesto neutralnih pločica, bijele kupaonske zidove ukrasite zelenim pločicama ili se pak poigrajte sa šarenim mozaikom u kojem se nalazi žad-zelena. Ako ipak više volite neutralne zidove, odaberite zeleni kupaonski ormarić ili bazu za umivaonik.

Naravno, sve može ostati i na malim detaljima poput vazi, jastuka, lustera i ostalih stvari kojima ukrašavamo životni prostor.

U galeriji ogledajte ideje za uređenje interijera sa žad-zelenom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju