Pas je oduvijek čovjekov najbolji prijatelj pa nije niti čudno da je ova životinja najčešći kućni ljubimac. No, jeste li znali da odabir određene pasmine psa govori puno o vama i vašem karakteru? Izdvojili smo najpopularnije pasmine pa ako među njima prepoznate vašu omiljenu, možda nešto doznate i o sebi

Buldog
Ova skupina pasa je vrlo odlučna, uporna i ne odustaju tek tako od svog nauma. Vlasnici buldoga su srdačne osobe i vole se smijati, ali isto tako mnogi će reći da su tvrdoglavi. Vrlo su uporni i metodični u izvršavanju postavljenih obveza i zadataka. Romantični su i osjećajni.

Terijer
Oni su energični veseli i zaigrani psi. Ljubitelji terijera vrlo su fleksibilne i prilagodljive osobe koje s lakoćom obavljaju sve zadatke u životu. Vrlo su hrabri, kompetitivni te vole izazove. Pričljivi su i društveni te imaju izvrstan smisao za humor.

Labrador i retriver
Ove pasmine su vrlo druželjubive, dobrog i stabilnog karaktera. Ljubitelji ove skupine pasa obitelj stavljaju na prvo mjesto i vrlo su brižne osobe s kojima je lako živjeti i planirati zajednički život. Vole se družiti, te ih zovu društvenim leptirima. Pošteni su i srdačni.

Bigl
Ova pasmina pasa vrlo je energična, odana. Njihovi vlasnici vrlo su otvorene i znatiželjne osobe koje se vesele novim životnim izazovima i iskustvima. Dobri su prijatelji i u njihovom društvu je uvijek toplo i zabavno, ali ponekad znaju biti i vragolasti.

Iako su im karakteri vrlo različiti, mješanci su generalno veliki pozitivci. Vlasnici ovakvih pasa su osobe otvorenog uma, vrlo brižni i pozitivni.

Minijaturne pasmine
Takozvane toy pasmine pasa poput pudle, pinča i čivave vrlo su zanimljive i zabavne. Vlasnici ovih pasmina vrlo su vesele osobe koje krasi odanost i iskrenost. Vole putovanja i druženja, a dobro će se zabaviti u svakoj situaciji. Vrlo su uredni i organizirani, te uvijek vode računa o svom izgledu.

Bokser
Energična i snažna pasmina pasa s kojom nikada nije dosadno. Ljubitelji ove pasmine žive punim plućima i vrlo su veseli i razigrani. Oni su uvijek u pokretu i akciji te vrlo lako stvaraju nova prijateljstva. Sretne su osobe s kojima nema dosade.

Koker španijel, King Chearls španijel i espanijel breton
Ovo su vrlo pozitivne i nježne pasmine. Ljubitelji ovih pasa su vrlo srdačni osjećajni i osobe od povjerenja. Vode užurban način života u kojem uvijek pronalaze vremena za obitelj.

Pointeri, vajmarski ptičar i seteri
Vrlo tople i druželjubive pasmine pasa. Ljubitelji ovih prekrasnih životinja fizički su vrlo aktivni te uživaju u brojnim aktivnostima u prirodi. Vrlo su inteligentne i hrabre osobe te ih je lako motivirati i razveseliti. Vole izazove i boje se dosade i monotonije.

Njemački, švicarski, belgijski ovčar
Riječ je o vrlo snažnim i odanim pasminama. Ljubitelji ovih pasa su pravi i iskreni prijatelji. Vjerni su partneri i osobe od povjerenja. Za ljude do kojih im je stalo i koje vole spremni su napraviti sve.

Rottweiler
Hrabra i odana pasmina. Vlasnici ovog psa puni su samopouzdanja. Pravi su prijatelji i dobri partneri. Mirni su i pomalo pasivni, ali ako se nađu u neugodnoj situaciji vrlo brzo i naglo reagiraju pa se može reći kako su 'kratkog fitilja'.

Mops
Ovu pasminu nazivaju malim klaunovima psećeg svijeta. Ljudi koji ih vole su vesele i pozitivne osobe. Ono vole biti u društvu, uživaju u opuštanju, maženju i pažnji. Opisuje ih iskrenost, ali s osobama koje im odgovaraju karakterom i ponašanjem.

Iako su im karakteri vrlo različiti, mješanci su generalno veliki pozitivci. Vlasnici ovakvih pasa su osobe otvorenog uma, vrlo brižni i pozitivni.

Doberman i boseron
Odani i odlučni psi čvrstog karaktera. Osobe koje vole ovu pasminu vrlo su organizirane i vole raditi po planu i redu. Vrijedni i radišni te će uvijek ostvariti svoje ciljeve, ali na profinjen i vrlo sofisticiran način.

Sibirski husky
Energični i pozitivni psi. Vlasnici ove pasmine ljubitelji su sporta i aktivnosti, bilo da i sami sudjeluju u tome ili pak navijaju iz fotelje toplog doma. Ponekad imaju vrlo čvrste stavove zbog čeka se čine tvrdoglavima, ali zapravo su vrlo osjećajne osobe.

Bišon, shi tzu, laso apso i maltezer
Obiteljski druželjubivi psi. Osobe koje vole ove pasmine su osjećajne, vole ljudski kontakt i puno pažnje posvećuju svom izgledu. Sigurni su u sebe i znaju što žele. Vole se družiti s obitelji i prijateljima te će za njih uvijek biti na raspolaganju.

Mješanci
Iako su im karakteri vrlo različiti, mješanci su generalno veliki pozitivci. Vlasnici ovakvih pasa su osobe otvorenog uma, vrlo brižni i pozitivni. Ne zamaraju se velikim planovima i nebitnim stvarima i uživaju u onome što im život nudi. Vrijeme vole provoditi s prijateljima i osobama koje ih ispunjavaju. Imaju veliko srce i uvijek su spremni pomoći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju