Britanska spisateljica J. K. Rowling svijet je opčinila serijalom knjiga o malom čarobnjaku Harryju Potteru, no osim u fantaziji 50-godišnja književnica sjajno se snalazi i u stvarnosti. Štoviše, njene inspirativne izjave pomažu drugim ženama da se lakše nose sa svakodnevnim izazovima i problemima. J. K. Rowling se tako osobno obratila mladoj Egipćanki kojoj je trebala pomoć

'Mama' Harryja Pottera J. K. Rowling nije mogla ne reagirati na poruku koju joj je mlada egipatska književnica Hagar E. El-Saeed napisala na Twitteru.

'Inspirirala si me da i ja pišem. Međutim, djevojke u Egiptu ne mogu ništa raditi slobodno kao dječaci. Smiju mi se kad kažem da sam spisateljica', napisala je Hagar svojem idolu. Nije morala dugo čekati na odgovor.

'Da se nisi usudila dopustiti da njihov podsmijeh uništi tvoju ambiciju. Pretvori ga u gorivo! Veliki zagrljaji od jednog pisca drugom piscu', odgovorila je J. K. Rowling.

>> 'Jedno dijete, jedan učitelj, jedna olovka i jedna knjiga mogu promijeniti svijet'

Slavna Britanka poznata je po svojoj angažiranosti prema fanovima kojima treba riječ utjehe. Tako je napravila i u svibnju kada je dobila poruku u kojoj ju je obožavatelj pitao što da napravi ako želi odustati od svega.

'Što biste rekli nekome tko nije uspio pronaći smisao i tko konačno želi odustati', pitao je korisnik Twittera Brocaesar. J. K. mu je odgovorila: 'Rekla bih mu: pogledaj ovo.'

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju