Nije nimalo teško zaljubiti se u neki skupi odjevni predmet, ugledati haljinu na modnoj reviji i poželjeti je u svom ormaru ili pronaći lijepe cipele na stranicama poznatih bredova... No, većini kućni budžet ipak ne dozvoljava kupnju takvih stvarčica.

Galerija H&M, 35,99 eura Zara, 19,99 eura Massimo Dutti, 39,95 eura +6 Reserved, 99,90 eura

Srećom, da bi garderoba izgleda skupo i lijepo ona ne treba stvarno biti skupa. Postoje određeni komadi zbog kojih svaka garderoba može izgledati skuplje. Njih deset koji će vašu proljetnu garerobu podignuti na višu razinu i učiniti je da izgleda kao da je sklopljena od komada iz premium kolekcija izdvojili smo u nastavku. Radi se o odjeći, obući i dodacima od kojih će vaš ormar uvijek imati koristi.

1. Haljina od satiniranog materijala

Modne stručnjakinje mišljenja su da od svih haljina na tržištu, nijedan model ne izgleda skupo kao satinirane haljine koje su idealan izbor za razne prilike, od šetnje s prijateljicama do odlaska na vjenčanje.

H&M, 35,99 eura H&M, 35,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Ekru jeans

Svjetlije nijanse jeansa uvijek su popularne u toplijem dijelu godine. Umjesto da birate čisto bijele traperice, probajte ekru modele zbog kojih svaka kombinacija izgleda skuplje.

Zara, 19,99 eura Zara, 19,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Marama sa zanimljivim printom

Detalj koji je od velike pomoći kada želimo istovremeno izgledati otmjeno i neopterećeno je marama sa zanimljivim printom. Možete je nositi u kosi, zavezanu oko vrata ili kao ukras na torbi.

Za koju god se opciju odlučili, ona je biti detalj uz koji će vaša kombinacija izgledati skuplje nego što to stvarno jest.

Massimo Dutti, 39,95 eura Massimo Dutti, 39,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Kožna(ta) jakna

Iako su kožnate bajkerske jakne popularne već godinama, ako želite model zbog kojeg će vaše kombinacije izgledati skupocjeno i elegantno potražite jaknu koja na sebi nema previše metalnih detalja i remenja. Birajte jednostavne, uglađene modele.

Reserved, 99,90 eura Reserved, 99,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Prugasto pletivo/majica

Uvijek omiljene prugice bit će popularne i u nadolazećem razdoblju, a lagananija pletiva na prugice posebno su omiljena među zaljubljenicama u modu. I kombinaciju uvijek čine boljom.

Mohito, 9,99 eura Mohito, 9,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Mornarsko plavo odijelo

Topliji mjeseci neka budu razlog za zamjenu crnih komada nešto mekšom, ali jednako elegantnom nijansom kao što je mornarsko plava.

Odijela u ovoj boji možete kombinirati na sve. Nosite ih na tenisice i sandale kao i u kombinaciji sa svečanijim bluzama, ali i s običnom bijelom majicom. Gotovo da i nema pogrešnih spojeva.

s.Oliver, 149,99 + 89,99 eura s.Oliver, 149,99 + 89,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Biserni nakit

Kada želite izgledati kao da ste uložili dosta truda u svoj izgled, ali u stvarnosti nemate niti vremena niti strpljenja, pokušajte kombinaciji dodati biserni nakit. Bit će to dodatak zbog kojeg će sve izgledati posebnije.

SNÖ of Sweden (Zalando), 59,59 eura SNÖ of Sweden (Zalando), 59,59 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Platnena tote torba

Ako u svoj ormar dodate lijepu platnenu tote torbu, dobit ćete modni dodatak s kojim će svaka kombinacija izgledati šik.

Mango, 59,99 eura Mango, 59,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Košulja oversize kroja

Jednostavne predimenzionirane košulje popularne su već neko vrijeme, a u 2022. godine će prema riječima modnih stručnjaka biti jedan od najvećih trendova.

Pogledajte kako dame na hrvatskim ulicama kombiniraju omiljene sakoe Splitsko street style izdanje Splitsko street style izdanje Zagrebačko street style izdanje +12 Zagrebačko street style izdanje

Ljepota ovih svestranih komada leži u činjenici da bez imalo napora dobijete kombinaciju koja uvijek izgleda lijepo i elegantno.

NA-KD, 39,95 eura NA-KD, 39,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Mokasinke

Klasične mokasinke su dodatak garderobi koji je nosiv u raznim prigodama, a uz njih sve izgleda elegantno. Možete ih nositi u kombinaciji s trapericama, odijelima, suknjama, hlačama... Posebno popularni su modeli debljeg potplata.

Deichmann, 29,99 eura Deichmann, 29,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju