Nije lako, a i ne želimo uvijek držati korak sa svim trendovima koji se pojavljuju. Srećom, uvijek postoje bezvremenski komadi čijoj popularnosti nitko i ništa ne može naštetiti, a među njima su i sakoi, koji su jedan od najpopularnijih dijelova proljetne garderobe.

Galerija Splitsko street style izdanje Splitsko street style izdanje Zagrebačko street style izdanje +12 Zagrebačko street style izdanje

Jedan od glavnih razloga zašto žene vole sakoe je njihova svestranost. Mogu se nositi s lepršavim bluzama i običnim majicama, izgledaju sjajno u kombinaciji s trapericama i finjak hlačama, a lako postaju dio sjajnih kombinacija sa suknjama ili haljinama.

I ovo proljeće bit će prilika za slaganje beskonačnog broja kombinacija s elegantnim sakoima. Magazin Vogue za sve je u potrazi za modnom inspiracijom izdvojio komade koji se, prema njihovu mišljenju, savršeno slažu sa sakoima.


I nema tu otkrivanja tople vode. Ako se pita njih, sakoe nosite u kombinaciji s košuljama, pamučnim bijelim majicama, haljinama, cargo hlačama, pamučnim topovima… Naravno, tu su i neizostavna odijela, koja već dugo nisu nešto što se nosi samo u poslovnim prilikama.

Splitsko street style izdanje Splitsko street style izdanje (Foto: Duje Klaric/Cropix)

Da odijela izgledaju sjajno kao dio street style kombinacija, znaju i Hrvatice, koje su velike obožavateljice sakoa. Vikendi na gradskim ulicama idu u prilog ovoj tvrdnji. Zato smo i mi pročešljali street style izdanja s hrvatskih ulica i u galeriji izdvojili dio kombinacija u kojima su glavne zvijezde sakoi u raznim bojama.

15 novih modela sakoa koje ćete nositi na traperice, suknje i haljine Sakoi izgledaju sjajno u kombinaciji s haljinama Pull&Bear, 29,99 eura Stradivarius, 29,99 eura +12 H&M, 35,99 eura

Ako ste u potrazi za modnom inspiracijom, preporučujemo povratak na početak teksta, gdje vas čekaju sjajna modna izdanja u sakoima s hrvatskih ulica, od Zagreba preko Splita pa sve do Dubrovnika.

Zagrebačko street style izdanje Zagrebačko street style izdanje (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju