Božić samo što nije došao, a njegova se čarolija već uvukla u svaki aspekt našeg života. Blagdanski dom već je dotjeran raznim ukrasima, a blještavilo gradova nas zove na ulice kako bismo uživali u mirisima i okusima najljepšeg doba u godini.

Galerija Lokal Odmah iza u božićnom izdanju - 12 Lokal Odmah iza u božićnom izdanju - 11 Lokal Odmah iza u božićnom izdanju - 10 +10 Lokal Odmah iza

Brojni su ugostiteljski objekti proširili svoju ponudu kako bi gostima pružili pravi blagdanski doživljaj, a jedan se splitski kafić posebno istaknuo. Njihov instagram profil izgleda poput božićne bajke, a topli napitci za klince, ali i one starije od 18 pravi su hit među posjetiteljima.

Slatki bar nosi originalno ime Odmah iza, a nalazi se odmah iza splitskog Hrvtaskog narponog kazališta. Ugodan ambijent omogućit će vam da se osjećate kao da ste u svom dnevnom boravku, a izbor originalnih napitaka i ukusnih slastica oduševit će sve one željne posebnije ponude.

Zvijezda njihove ponude svakako su talijanske vruće čokolade. Blagdanskom čarolijom začinili su i kave pa u ponudi možete pronaći latte s okusom začinjene bundeve ili kremasti latte s okusom medenjaka. 

Lokal Odmah iza u božićnom izdanju - 13 Lokal Odmah iza u božićnom izdanju pravi razne specijalitete za svoje goste (Foto: Lokal Odmah iza)

Ako niste ljubitelji vruće čokolade, možete isprobati i njihov ukusni kakao sa šlagom i marshmallowsima koji je favorit među najzahtjevnijom publikom, mališanima koji također uživaju u njihovim specijalitetima.

Odraslima je, ipak, njihova alkoholna ponuda prvi izbor. Radi se o baš posebnim vrućim čokoladama s alkoholom koje griju i dušu i tijelo.

Neke od njih su spoj bourbona, karamele, lješnjaka, šlaga i preljeva pod nazivom 'drunk toffee', ili spoj bijele vruće čokolade s votkom, malinom, šlagom i preljevom šumskog voća pod nazivom 'Berry white'.

Lokal Odmah iza u božićnom izdanju - 3 Ponuda lokala Odmah iza (Foto: Lokal Odmah iza)

Još je mnogo njih te za svakoga ima nešto što mu se sviđa i to je baš po naški splitski ludilo, govori nam vlasnica Kristina Restović koja je i kreatorica svih kreativnih ideja u lokalu.

Eh sad, da ne bi svit osta gladan. Poseban bakin recept ide u naše palačinke, vafle, američke palačinke i slane palačinke. Naglašavamo da je tijesto rađeno bez umjetnih aditiva i bojila. Svatko svoju palačinku može sastaviti sam ukoliko ima svoje posebne gušte, govori Kristina.

Božić u šalici: Zagrebački Cat Caffe pravi najslađe kave s božićnim motivima Cat Caffe - 4 Cat Caffe - 2 Cat Caffe - 3 +9 Cat Caffe - 1

Na njihovom instagram profilu možete provjeriti ponudu, a ako vas put ovih blagdana odvede u Split, nikako nemojte zaobići Odmah iza u božićnom izdanju. 

Lokal Odmah iza u božićnom izdanju - 11 Kakao sa šlagom i marshmallowsima (Foto: Lokal Odmah iza)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju