Ljeto je u punom jeku i svi željno iščekujemo itekako zasluženi odmor. Vrijeme je da se razmazimo!

Ako pritom možemo uživati u resortu koji spaja luksuz i brigu o zaštiti okoliša, to nam zvuči kao odmor iz snova. Gdje možemo spojiti raskoš resorta s 4* i odgovornu brigu o okolišu? U Valamar Amicor Green Resortu na Hvaru, prvom ekoljetovalištu u Hrvatskoj, novoj destinaciji koja svoja vrata otvara sredinom srpnja.

PR PR (Foto: PR) Luksuzan odmor uz najviše standarde zelene gradnje

Među brojnim posebnostima ovog ljetovališta jest to da je to prvi obiteljski resort u Hrvatskoj razvijen u skladu s načelima održivog razvoja. Korištena je zelena energija iz obnovljivih izvora, pri uređenju korišteni su prirodni i reciklirani materijali, maksimalno je reducirana upotreba jednokratne plastike i papira te se posebna briga vodi o autohtonoj hortikulturi i okolišu. Zelena sinergija čovjeka s prirodom koja se vidi u svakom detalju nosi potpis domaćih dizajnera i umjetnika, koji su koristili lokalne materijale, prije svega drvo, poštujući lokalnu tradiciju. Eksterijer i interijer uređeni su s posebnom pažnjom.

PR PR (Foto: PR) Uvjerite se da je vaš boravak u skladu s prirodom

Valamar Amicor Green Resort poseban je i po tome što je postignuta visoka razina energetske učinkovitosti. Osim toga, svaki gost zahvaljujući smart home tehnologiji u vilama može i pratiti potrošnju vode i energije te svoj CO2 otisak. Sva vozila u resortu električna su, rasvjeta štedljiva, pa nijedan potrošeni kilovat ne šteti okolišu. Reciklirani i prirodni materijali korišteni su i pri izradi staza, klupa, hotela za kukce, kućica za ptice te tegli za cvijeće i ostalih dekoracija, a za vrijeme odmora o važnosti zaštite okoliša mogu učiti i najmlađi gosti. Naime, za djecu od 3 do 12 godina osmišljeni su posebni Maro programi – u sklopu Maro ekoradionica mogu doznati kako se brinuti o planetu, a uz Maro vrt i povrtnjak naučiti kako se uzgajaju namirnice.

PR PR (Foto: PR)

U smještaju će vas dočekati pladanj s probranim čajevima, organska kozmetika i prostirka za jogu, dok su i posteljina i ručnici izrađeni od prirodnih materijala.

Lokalne namirnice za razigran mediteranski jelovnik

U svakom segmentu ovog resorta naglasak je stavljen na domaće i autentično. Jelovnici Valamar Amicor Green Resorta baziraju se na svježim namirnicama, kojih je čak 77 % uzgojeno u Hrvatskoj. Vrhunsko maslinovo ulje dolazi iz lokalnih uljara, vina iz hvarskih vinarija, a začini koji se koriste pri kuhanju te pripremi koktela i aromatizirane vode dolaze iz Amicorova vrta. Oliva restoran, Craft Beer & Grill, Grano Duro Pizza & Pasta restoran te slastičarnica Sweet & Petite posvećeni su kreativnoj interpretaciji mediteranskih okusa i mirisa, koji na tanjuru dolaze u svojoj punoj raskoši. Na raspolaganju vam je i Valfresco Direkt vitrina s bogatom ponudom sendviča, salata i slastica. Naravno, sve pakirano u biorazgradivoj ambalaži koja se može kompostirati. Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na otoku Hvaru, uvjerit ćete se, pravo je mjesto za obiteljski odmor u svim nijansama prirode.

PR PR (Foto: PR) Resortom upravlja Valamar Riviera, lider u inovativnom upravljanju odmorišnim turizmom i partner destinacija, koji odgovornim i održivim turističkim poslovanjem kontinuirano stvara novu vrijednost. Valamar Amicor Green Resort realiziran je kao nastavak značajnih investicija koje su na otoku Hvaru pokrenuli Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, nakon što su putem stečajnog postupka zajednički akvizirali Helios Faros, turističko poduzeće u Starom Gradu na otoku Hvaru. Poslovni plan razvoja Helios Farosa pretpostavlja ulaganja u ukupnom iznosu od oko 800 milijuna kuna u održivi turizam visoke dodane vrijednosti, što će pozitivno utjecati na gospodarski rast otoka.

PR PR (Foto: PR)
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju