Prije nekoliko godina svijet je obišla vijest o jednoj britanskoj anketi u kojoj su ispitanici postavljali dobne granice u raznim kategorijama, uključujući beauty i modu.

Tako je mnogo zanimanja izazvao rezultat vezan uz kosu prema kojem bi sve žene starije od 46. godine morale odrezati svoju dugu kosu i prepustiti se kratkim frizurama. Međutim, najviše rasprava izazvao je rezultat vezan uz traperice.

Naime, ispitanici su odredili dobnu granicu za nošenje "skinny" traperica i prema njihovom mišljenju one bi trebale biti zabranjene za žene starije od 47 godina.

Nije ni potrebno napominjati da je ovo izazvalo more komentara na društvenim mrežama, uključujući i Facebook stranicu našeg portala zadovoljna.hr na kojoj je većina žena napisalo kako je ovakvo pravilo smiješno i da taj model traperica možemo nositi dokle god želimo jer dob nije nikakva prepreka za njih.

S tim se očito slaže i 67-godišnja francuska prva dama Brigitte Macron kojoj su "skinny" traperice i sako postale svojevrsna uniforma. 

Zanimljivo je kako se zbog toga često nađe na meti kritika iako uvijek u njima izgleda primjereno, a s druge strane njezini kritičari kao da ignoriraju odjevne kombinacije koje nose ostali u njezinom društvu.

Tako je njezina kombinacija u kojoj je posjetila jednu francusku srednju školu povodom panela o vršnjačkom zlostavljanu također završila pod povećalom javnosti zbog „skinny“ traperica, ali gotovo nitko nije obraćao pažnju na kratke hlačice političarke Marlene Schiappe.

Onima koji Brigitte zamjeraju nošenje ovog modela hlača sigurno se ne bi svidjele ni kombinacije legendarne Jane Fonde koja također voli "skinny" traperice.

Zavirite u galeriju i pogledajte još izdanja francuske prve dame koja dokazuju da žene nikad nisu prestare za omiljene ženske traperice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju