Premijera planetarno popularne komedije talijanskog autora Antonia Amurria u kazalištu KNAP osvojila je domaću publiku i nasmijala mnoge do suza

U kazalištu KNAP održana je svečana premijera predstave ''Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto'' . Gromoglasnim aplauzom i ovacijama publika je nagradila glavne glumce Iskru Jirsak, Petra Atanasoskog i redatelja Boris Kovačević. Svečanu premijeru i podršku glumcima pružila su glumica Judita Franković, modna dizajnerica Loredana Bahorić, gupa Meritas, glumac Marko Cindrić i brojni drugi.

U čemu je čarolija ove kazališne poslastice koja je osvojila publiku diljem svijeta? Ponajprije autorovo odlično poimanje i razumijevanje muško-ženskih odnosa, zapakirano u crni humor koji će nasmijati kako najveće romantike, tako i najveće skeptike u pitanjima ljubavi.

Autorovo odlično poimanje i razumijevanje muško-ženskih odnosa, zapakirano u crni humor koji će nasmijati kako najveće romantike, tako i najveće skeptike u pitanjima ljubavi čine ovu predstavu pravom kazališnom poslasticom.

U KNAP-ovoj interpretaciji komedije prema romanima talijanskog kniiževnika Antonia Amurria ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica.

Žensku stranu iznosi glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak kazališnih djela te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP.

Možemo reći da ova predstava na gledatelje ima dvojak učinak – neki će događanja koja se počinju ispreplitati nakon izgovaranja sudbonosnog DA i duhovito opisane verbalne okršaje u braku shvatiti kao izazov, dok će drugi u budućnosti nastojati izbjeći svaku pomisao o braku. Provjerite ovu tvrdnju i sami, a priliku za to imat ćete opet 7. i 19. listopada u kazalištu KNAP.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju