Kada je 2003. godine Sharon Stone stigla na crveni tepih ispred hotela Beverly Hilton u kojem se održavala 60. dodjela nagrada Zlatni globus, mnogi su ostali iznenađeni.

Galerija Sharon Stone u kreaciji modne kuće Versace Lara Flynn Boyle u haljini Davida Cardone i cipelama modne kuće Chanel Julia Roberts na dodjeli Zlatnih Globusa 1990. godine u muškom odijelu +3 Fran Drescher 1996. godine s cvjetnim aranžmanom na glavi  

Američka glumica nosila je haljinu modne kuće Versace potpuno netipičnu za ovakav tip glamuroznih dodjela nagrada. Te godine našla se na popisu najgore i najbolje odjevenih dama na dodjeli. Dok su neki pohvalili njezinu odvažnost i odabir neogotičkog modela haljine u kombinaciji s čizmama špičastog vrha, drugima haljina jednostavno nije bila prihvatljiva za ovako svečanu prigodu.

Sharon Stone u kreaciji modne kuće Versace Sharon Stone u kreaciji modne kuće Versace (Foto: Getty Images)

Sharon nije jedina koja je 2003. plijenila pažnju na Zlatnim globusima. Haljinu o kojoj se te noći najviše pričalo nosila je Lara Flynn Boyle.

Lara Flynn Boyle u haljini Davida Cardone i cipelama modne kuće Chanel Lara Flynn Boyle u haljini Davida Cardone i cipelama modne kuće Chanel (Foto: Profimedia)

Glumica je za dodjelu odabrala takozvano "tutu" haljinu dizajnera Davida Cardone u baletnom stilu. Samo čekaj… Vidjet ćeš što će se dogoditi, kazao je Cardona Lari dok ju je spremao za ceremoniju. Dogodilo se ono što je pretpostavio – u kratko vrijeme cijeli svijet brujao je o ovoj neobičnoj haljini, ali kritičari nisu bili blagonakloni prema njoj pa je glumica na većini lista proglašena najgore odjevenom ženom na dodjeli.

Europljani su mislili da je haljina genijalna. Toliko godina kasnije ljudi i dalje pričaju o njoj, komentirao je nedavno dizajner.
 

Nezaboravna su i dva izdanja Julije Roberts. Slavna ljepotica 1990. primila je svoj prvi Zlatni globus za ulogu u filmu "Čelične magnolije", a na dodjelu je došla u muškom odijelu modne kuće Armani. Samo godinu dana kasnije opet je osvojila nagradu, ovaj put za ulogu u filmu "Zgodna žena", koji ju je proslavio.

Julia Roberts na dodjeli Zlatnih Globusa 1990. godine u muškom odijelu Julia Roberts na dodjeli Zlatnih Globusa 1990. godine u muškom odijelu (Foto: Profimedia)

Umjesto glamuroznih haljina kakve su nosile njezine kolegice, Julia je i ovaj put odabrala potpuno netipičnu kombinaciju – prugasti dvodijelni kostim i jednostavne cipele s niskom potpeticom.

U galeriji pogledajte još odvažnih izdanja s dodjela Zlatnih globusa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju