Proglašenje pobjednice u kategoriji najbolje glavne glumice svakako je jedan od najuzbudljivijih i najiščekivanijih trenutaka na dodjeli nagrada Oscar. Ove godine pobjedu je odnijela Olivia Colman za ulogu kraljice Anne u biografskoj drami s elementima komedije "Miljenica" ("The Favourite").


U potpunoj nevjerici da je baš ona pobijedila, Olivia Colman preuzela je svoj kipić Oscara te oduševila svojim govorom zahvale. Možda zvuči kao klišej, ali 45-godišnja glumica ipak nas je podsjetila da se snovi, kako god veliki i na prvi pogled nerealni bili, uvijek mogu ostvariti. Samo trebamo vjerovati i boriti se za njih. Posebno dirljiv bio je trenutak u kojem se obratila svim djevojčicama koje imaju velike snove.

Biti u ovoj kategoriji, s ovim izvanrednim ženama i s Glenn Close – ti si moj idol i nisam željela da bude ovako

--Olivia Colman, dobitnica Oscara za najbolju glavnu glumicu



U svom govoru zahvale za osvojeni Oscar za ulogu engleske kraljice Anne u filmu "Miljenica", Olivia Colman je rekla:

Ovo je zaista dosta stresno. Ovo je presmiješno, dobila sam Oscar.

Moram zahvaliti mnogim ljudima i ako zaboravim nekoga, naći ću vas poslije i dati vam ogroman poljubac.

Yorgos, moj najbolji redatelj i najbolji film, i Emily i Rachel, dvije najbolje žene u koje se možete zaljubiti – možete zamisliti da to nije bilo teško.

Biti u ovoj kategoriji, s ovim izvanrednim ženama i s Glenn Close – ti si moj idol i nisam željela da bude ovako. Sve vas volim.

Mojoj agentici Lindy King koja me je preuzela prije 20 godina – hvala ti puno.

Mojima mami i tati i djeci, koji gledaju kod kuće, ako ne gledate, svaka čast, ali nekako se nadam da gledate – ovo se neće ponoviti.

Svakoj djevojčici koja vježba svoj govor na televiziji – nikada ne znate! Nekoć sam radila kao čistačica i voljela sam taj posao.

Mom mužu Edu, ti si moj najbolji prijatelj i najbolja podrška! I
 on će se rasplakati, ja neću. Hvala ti puno. Foxu, svima u glumačkoj i snimateljskoj ekipi. Hvala vam, hvala vam puno. Lady Gaga, volim te!

Kad su u prosincu objavljene nominacije za 91. dodjelu nagrada Oscar, Olivia Colman priznala je da je oduvijek sanjala da drži zlatni kipić.

Ali pokušavam sve držati pod kontrolom, ostati smirena... Ovo je smiješno. Kolike su šanse? Ne želim se uzbuđivati. Ne želim se suočiti s tim razočaranjem.

Ja sam mama, supruga, prijateljica. Ja sam neke druge stvari. Vidimo kako ljude sve to ponese i 'uvuče' ih, a ja želim ostati razumna. Zaista cijenim to što mogu raditi ono što želim i to se mijenja. To se tijekom godina polako počelo mijenjati i to mi je bio problem...


Kada previše razmišljam o tome, jako se uzrujam. Ali da imam veliki crveni gumb da to zaustavim, ne bih ga stisnula jer jako volim svoj posao. Dobivam sve bolje i bolje uloge, uloge o kojima sanjam. I sve više ljudi ih vidi
, ispričala je glumica u intervjuu nakon objave nominacija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju