Olivia Wilde podijelila je komentatore na društvenim mrežama svojom posljednjom fotografijom s trogodišnjim sinčićem Otisom


Olivia Wilde
došla je na metu kritika nakon što je na svojem Instagram profilu podijelila posljednju fotografiju sa sinčićem Otisom. Na istoj, trogodišnjak sjedi u kadi, dok mu njegova mama daje pusu – u usta.

On ti je sin, a ne muž. Nije dobro za njega ako ga ljubiš kao što ljubiš svojeg supruga, napisao je jedan korisnik na Instagramu, dok je druga korisnica istaknula da je taj čin potpuno neprimjeren.

Obožavatelji američke glumice stali su u njezinu obranu, te istaknuli da je Olivija objavila prekrasnu fotografiju na kojoj je vidljiva čista ljubav majke i njezinog sina, bez ikakvih neprimjerenog konteksta.

 

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Ljubljenje male djece u usta navika je koja je nekim roditeljima uobičajena, dok je drugima posve strana i oko kojeg čak i psiholozi vode podvojene rasprave.

Ljubite djecu gdje hoćete i koliko hoćete – dok vam to ona dopuštaju. Ako vam se ne sviđa ljubiti ih u usta – nemojte. Ali nemojte ni brkati kontekste ljubljenja - nježnost sa seksualnim kontekstom, ističe dr. psihologije Dubravka Miljković.

Ljubljenje djece u usta

U svojoj knjizi "The Power of Your Child's Imagination: How to Transform Stress and Anxiety into Joy and Success" dr. Charlotte Reznik ističe da ljubljenje djece u usta može biti stimulirajući i zbunjujući čin, jer dijete to može povezati s romantičnim odnosima između svojih roditelja.

S druge strane takav stav opovrgava hrvatska psihologinja Dubravka Miljković: Koliko ja znam nema nikakvih dokaza koji bi upućivali na to da je loše kad majka ili roditelji općenito ljube djecu u usta. Zapravo, nekad su majke hranile djecu tako da bi sažvakale hranu pa ju izravno ubacivale u dječja usta. Ne vjerujem da im je to bi bilo zbunjujuće iskustvo, istaknula je i dodala:

Ljubite djecu gdje hoćete i koliko hoćete – dok vam to ona dopuštaju. Ako vam se ne sviđa ljubiti ih u usta – nemojte. Ali nemojte ni brkati kontekste ljubljenja - nježnost sa seksualnim kontekstom.'

Je li Olivija Wilde učinila nešto neprimjereno?

glasova:


Olivia Wilde za sada nije odgovorila na napade, a svakako nije prva slavna mama koja se našla na meti kritika zbog puse sa sinčićem. Prošle godine ista se stvar dogodila Hillary Duff nakon što je podijelila fotografiju sa četverogodišnjim Lucasom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju