Kako sa 108 kilograma doći na 70 i 'dramatično' poboljšati svoje zdravlje? To najbolje zna Grace Borst koja se čitav borila s kilogramima

Grace Borst borila se s viškom kilograma od ranog djetinjstva. Pokušavala je biti aktivna, bavila se plesom, ali nije se zdravo hranila – voljela je brzu hranu, pogotovo hamburgere i pizze. Kada je dosegnula opasnu težinu od 110 kilograma odlučila je kako mora što prije smršaviti na što zdraviji način.

'Za početak sam tako što sam našla laganije verzije jela koje sam obožavala, poput tacosa. Koristila sam tortilje napravljene od cjelovitih žitarica, s nemasnom puretinom, salatom i laganim vrhnjem. Zatim sam prestala jesti brzu hranu i piti gazirane sokove što je bilo lakše nego što sam očekivala, ali nisam radila nikakve druge ekstremne promjene', kaže Grace.

Nije se mogla natjerati da ide u teretanu pa je kupila kućnu traku za trčanje i utege. Počela je s polusatnim 'šetnjama' i polako povećavala brzinu hoda i kasnije trčanja. U svemu joj je najviše pomogao njezin suprug koji je vježbao s njom.

'Godinu i pol dana nakon odluke da moram transformirati svoj život izgubila sam više od 40 kilograma. Sada znam da mi je samo trebalo pozitivno stanje uma kako bih se natjerala da radim ono što je zdravo za moje tijelo. Suprug i ja uživamo u zdravom načinu života. Zajedno vježbamo nakon posla i dodajemo opremu našoj teretani. Ohrabrujemo jedno drugo kada smo umorni ili lijeni i naš brak je jači zbog ovog puta koji smo zajedno iskusili', zaključila je.

Na Instagram profilu Gracie's Journey bilježila je svoju borbu protiv viška kilograma i put prema zdravlju, a ovo su njezina dva najvažnija savjeta za uspješno mršavljenje.

1. Mršavite 'dan po dan'
Polagano uvođenje promjena u dosadašnji način života pomoći će vam da se na kraju i držite tih promjena. Nitko ne može preko noći priječi s brze hrane na striktnu dijetu i zato treba biti strpljiv tijekom procesa mršavljenja.

2. Planirajte unaprijed
Ne preskačite vježbanje i zato se potrudite da unaprijed isplanirate svoje dan kako ne biste morali propustiti fizičku aktivnost ili obrok.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju