Britanski brend Curvy Kate pokrenuo je kampanju za svoju novu kolekciju donjeg rublja. Umjesto manekenki, glavne zvijezde kampanje su stvarne žene

Najpoznatiji svjetski brend donjeg rublja Victoria's Secret prije nekoliko mjeseci izazvao je buru negativnih komentara zbog svoje kampanje pod nazivom 'A perfect body' (Savršeno tijelo). Fotografija mršavih manekenki uz spomenuti slogan razljutila je žene diljem svijeta koje su smatrale da brend time promiče nestvarnu sliku ženskog tijela i nameće nezdrave standarde mršavosti.

Na ovaj način žele razbiti stereotip o jednom savršenom tipu ženskog tijela koje bi trebalo postati standard i istaknuti raznolikost veličina i oblika.

Više od 27 tisuća ljudi potpisalo je peticiju u kojoj su tražili novi slogan i ispriku od brenda. Peticija je urodila plodom i slogan je promijenjen u 'Tijelo za svako tijelo'.

Sada je britanski brend Curvy Kate otišao korak dalje i pokrenuo kampanju po uzoru na Victoria's Secret. Umjesto manekenki, glavne zvijezde ove kampanje su stvarne žene s oblinama, različitih oblika i veličina. Na ovaj način žele razbiti stereotip o jednom savršenom tipu ženskog tijela koje bi trebalo postati standard i istaknuti raznolikost veličina i oblika.

Žene u kampanji Victoria's Secreta su lijepe, ali mi mislimo da su i sve druge žene lijepe na svoj način i trebaju biti jednako zastupljene u medijima. Odlučili smo ih prikazati tako da ne promičemo osjećaj kako postoji samo jedan savršeni oblik tijela i na taj način podignemo samopouzdanje žena s svih drugih žena, rekla je direktorica marketinga Chantelle Crabb za Glamour.

Jedna od ovih 10 putenih ljepotica postat će i zaštitno lice novog Curvy Kate grudnjaka.

 

 

Check out our #StarInABra top 10 and their new bra sizes! When did you last have a fitting? Vote for your fave from the line up: www.starinabra.com x

Posted by Curvy Kate on Sunday, April 5, 2015
 

Our #StarInABra top 10 also had a professional fitting on their shoot! Discover their new sizes - it just shows how important a good fit is. Vote for your fave from the line up: www.starinabra.com

Posted by Curvy Kate on Saturday, April 4, 2015
 

A photo posted by curvykate (@curvykate) on

 

A photo posted by curvykate (@curvykate) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju