Dva velika vjenčanja obilježila su vikend iza nas. Sofia Vergara udala se za Joea Manganiella , a Severina je u jednom beogradskom hotelu izmijenila zavjete s Igorom Kojićem ispred više od 600 gostiju

Sofia Vergara i Severina sve su oduševile svojim vjenčanicama, a mi smo se tim povodom odlučili prisjetiti nekih od najljepših i najzanimljivijih vjenčanica svih vremena o kojima se i danas priča.

Glumica Raquel Welch 1967. godine udala se za producenta Patricka Curtisa u poprilično nekonvencionalnoj vjenčanici za ono doba. Na ceremoniji koja se održala na Valentinovo u Parizu nosila je bijelu bijelu čipkastu mini haljinu i kratku bijelu bundu.

Kraljevska vjenčanja sinonim su za nevjerojatno raskošne, ali vrlo konzervativne vjenčanice koje nikada i ni u kojem slučaju ne otkrivaju previše.

Jedna od onih koje se pamte je vjenčanica u kojoj se Grace Kelly udala za Rainiera lll., monegaškog princa, a za njezin dizajn bila je zadužena slavna kostimografkinja MGM-a Helen Rose.

>> Bajkovito vjenčanje o kojem svi pričaju

Poslužila je i kao inspiracija za vjenčanicu Catherine Middleton koju je 2011. izradila Sarah Burton, kreativna direktorica modne kuće Alexander MCqueen.

'Zločesta' miljenica svjetskih modnih pista, slavna manekenka Kate Moss, sve je iznenadila kada se 2011. udala za Jamieja Hincea u izrazito romantičnoj vjenčanici koju je za nju izradio John Galliano. U prozračnoj vjenčanici s pozlaćenim detaljima i dugačkim velom izgledala je kao prava vila iz bajke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju