Iako još ne igra u kinima, filmu "One su bombe" redatelja Jayja Roacha već se predviđa plodna oskarovska sezona.

Galerija Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie glavne su junakinje filma One su bombe Fotografije iz filma One su bombe - 6 Fotografije iz filma One su bombe - 5 +2 Fotografije iz filma One su bombe - 1

Riječ je o drami snimljenoj prema stvarnim događajima, a prikazuje tri žene američke televizijske postaje Fox News kako se pripremaju za borbu protiv seksualnog uznemiravanja.

Točnije, film prati novinarku Gretchen Carlson koja se sprema pokrenuti protiv sudski proces protiv čelnog čovjeka ove TV kuće Rogera Ailesa koji je dugi niz godina seksualno napastvovao i uznemiravao žene koje su radile za Fox News. U isto vrijeme mlada producentica Kayla Pospisil tek dobiva posao u ovoj TV kući te na vlastitoj koži otkriva što treba napraviti ako želi uspjeti u poslu.

U raskrinkavanje najmoćnijeg čovjeka Fox Newsa je uključena i novinarka Megyn Kelly – jedna od dvadeset žena koje su igrale važnu ulogu u svrgavanju Rogera Ailesa s moćne pozicije na kojoj je bio čak dva desetljeća. Iako je poricao svoju krivnju, Ailes je podnio ostavku na poziciji direktora programa Fox Newsa 2016. godine.

Za seksualno zlostavljanje prvi put je optužen 2014. godine u knjizi Gabriel Sherman "The Loudest Voice in the Room“. U knjizi je uključeno svjedočanstvo televizijske producentice kojoj je ponudio povećanje plaće ako se s njim upusti u seksualne odnose kad god mu se prohtije. Ona ga je odbila te na koncu dobila otkaz.

Fotografije iz filma One su bombe - 3 Zahvaljujući filmskoj maski Charlize Theron nevjerojatno sliči Megyn Kelly (Foto: Getty Images/PR Blitz)

Kada se Grechen Carlson požalila na neprikladno ponašanje svojeg šefa, smanjena joj je plaća, uklonjena je s važnih intervjua, a s vremenom su je maknuli iz popularnih televizijskih programa što joj je značajno unazadilo karijeru.

Gretchen Carlson utjelovila je Oscarom nagrađena Nicole Kidman, dok je uloga Megyn Kelly pripala talentiranoj Charlize Theron koja je prestižni kipić Američke akademije dobila 2004. godine za film “Čudovište”. Glavnu trojku u filmu zaokružuje Margot Robbie – jedina glumica koja ne tumači lik temeljen na stvarnom liku u ovoj priči prepunoj intriga.

Kritičari koji su imali prilike pogledati dramu “One su bombe” tvrde da će se ista svakako naći u nominacijama za najprestižnije filmske nagrade zahvaljujući maestralnim izvedbama zvjezdane glumačke ekipe, ali i važnoj temi seksualnog uznemiravanja o kojoj se napokon javno priča bez ustručavanja.

"One su bombe" u hrvatska kina stiže u siječnju 2020. godine. O čemu se radi u filmu možete pogledati u službenom traileru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju