Skromne želje mladih sportaša razgalile su nas, a svojom porukom razveselio ih je i reprezentativac Dominik Livaković.

Galerija Sportaši velikog srca Sportaši velikog srca Sportaši velikog srca - 7 +9 Sportaši velikog srca

Sve smo bliže blagdanskom ozračju i vremenu kada darivamo svoje najmilije. Naš reprezentativac Dominik Livaković s Podravkom je ovih blagdana odlučio razveseliti članove Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama Veliko srce iz Koprivnice. Čokolino i drugi Podravkini proizvodi dio su velikodušne donacije koja je izmamila osmijeh na lica članova Udruge Veliko srce, koji se aktivno bave sportom te sudjeluju na brojnim sportskim natjecanjima.

Veselo druženje uz Lino medvjedića

Prilikom predaje donacije organizirano je druženje članova udruge uz Lino medvjedića. Lino je uz poklone, glazbu i ples zabavljao one najmlađe, ali i starije članove udruge. Dominik Livaković razveselio je članove udruge obrativši im se videoporukom, jer nažalost nije mogao biti s njima. "Sretan sam što vas u suradnji s Podravkom mogu razveseliti. Pratim vaše aktivnosti, trud i rezultate i veoma sam ponosan na vas. Vama i vašim obiteljima želim ugodne blagdane", poručio je Livaković.

Sportaši velikog srca Sportaši velikog srca Foto: Nova Studio

Mali sportaši velikog srca

Udruga Veliko srce već deset godina sportskim aktivnostima uveseljava osobe s teškoćama u razvoju, a jedina je sportska udruga u Koprivničko-križevačkoj županiji koja kontinuirano organizira dnevne sportske aktivnosti. Udruga trenutačno ima 70 članova – djece, mladih i odraslih osoba s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju kojima bilo koji oblik sporta ili rekreacije predstavlja aktivno uključivanje u zajednicu te im osigurava emocionalno zdrav i ispunjen život.

Sportovi kojima se članovi udruge bave su razni, od rukometa, nogometa i plivanja do kuglanja. Svaki član može se pronaći u nekim od tih sportova i izabrati nešto za sebe te sudjelovati na natjecanjima. Članovi tijekom godine sudjeluju na mnogobrojnim natjecanjima i turnirima, od nacionalnih do međunarodnih.

Sportaši velikog srca Sportaši velikog srca Foto: Nova Studio

Jedan od članova udruge Kristijan Premec, koji trenira nogomet i rukomet, u novoj godini poželio si je puno medalja, a razveselilo bi ga da udrugu dođu posjetiti Vatreni. "Nogomet je i u ovom segmentu najpopularniji sport, pa su uglavnom natjecanja vezana za nogomet. Nedavno smo u Osijeku smo imali jedno natjecanje u nogometu i vrlo rado odlazimo na natjecanja", kaže Tamara Telic Zagrajski, predsjednica Udruge Veliko srce.

''Želim zahvaliti tvrtki Podravka, koja je prepoznala rad naše udruge i donirala svoje proizvode, uz koje će naša sportska druženja biti još slađa", dodala je predsjednica Sportske udruge Veliko srce.

Sportaši velikog srca Sportaši velikog srca Foto: Nova Studio

"Izrazito nam je zadovoljstvo da zajedno s našim proizvodima i, naravno, u suradnji s Dominikom Livakovićem, koji je vrhunski profesionalac, doniramo naše proizvode Udruzi Veliko srce. Vjerujemo da će uz proizvode Čokolino ova udruga i dalje ostvarivati odlične rezultate", izjavila je Vesna Višnić, direktorica Podravkina Poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.

Veliko srce, a skromne želje

Jana Prgoš članica je Udruge Veliko srce i osvajačica zlata na plivačkom natjecanju. Upitali smo je što bi voljela dobiti za Božić. "Za Božić bih voljela dobiti novu maskicu za mobitel", otkrila nam je svoju skromnu želju. Kaže da voli druženja u udruzi jer često izrađuju razne stvari, kreativni su, a sviđa joj se i društvo. Želje ostalih članova udruge također su malene i simbolične, pa je tako djevojčica Ivana poželjela kuću lutaka, a Ivan Vuk ispod bora bi želio dobiti tek čokoladu. Njihove želje pravi su dokaz da skromnost dolazi iz velikih srdaca.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju