U tonskoj dvorani HNK u Zagrebu u subotu 22. travnja u 9.30 i 11 sati izvest će se Opera za bebe – Opera Rosa zamišljena kao zajedničko interaktivno putovanje za djecu i roditelje, u koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb.

Postavljena kao živa instalacija, u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru, Opera Rosa djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih.

Uzimajući kao okosnicu klasičnu trodijelnu strukturu, kreće se od noći, muzički i sadržajno mirne, nježne i tople, a nastavlja se s jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, te se završava s danom, slavljem i igrom.

Koristit će se bebama dobro poznata rutina dana, kako bi ih se uvelo u jedan novi svijet.

Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij (glas, pokret, instrument) vode publiku na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi.

Opera Vještica Hillary "Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas": Novi nastavak popularne dječje opere

Ovakvim pristupom, djecu upoznajemo s novim, njima bliskim, svijetom umjetnosti, otvarajući im istovremeno taj svijet kao prostor igre i interakcije, kao prostor slobode i istraživanja svim osjetilima.

Autorice koncepta:

Tena Novak Vincek, glazba
Ivana Đula, dramaturgija
Selena Gazda, kostimografija, scenografija
Irma Unušić, koreografija

Izvođačice:

Ivana Lazar / Mima Karaula, sopran
Lucija Stanojević, violina i ostali instrumenti
Tena Novak Vincek, violina i ostali instrumenti

Opera za bebe Opera Rosa u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru (Foto: HNK Zagreb)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju