Nastavak popularne dječje opere o „Vještici Hillary“ premijerno će biti izvedena u nedjelju, 4. ožujka u 11:00 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu

Opera Vještica Hillary Izvedbe predstave "Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas" održavaju se nedjeljom u 11 sati u foyeru HNK-a Foto: PR Nakon osam kazališnih sezona i stotinjak izvedbi predstave, a zbog velikog ineteresa mlađe publike, Opera HNK-a u Zagrebu priprema nastavak predstave "Vještica Hillary ide u operu" autora Petera Lunda.

Riječ je o predstavi „Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas“ koju režira Krešimir Dolenčić s glumicom Mirtom Zečević (Hillary, vještica) te pjevačima Ivankom Boljkovac (Maria Bellacanta, operna pjevačica) i Tvrtkom Stipićem (gospon Pultek, poslužitelj orkestra) uz glazbeno vodstvo Josipa Šege.

Riječ je o predstavi „Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas“ koju režira Krešimir Dolenčić

Premijera će se održati u nedjelju, 4. ožujka, a izvedbe predstave "Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas" održavaju se nedjeljom u 11 sati u foyeru HNK-a.

Evo kako sama Hillary najavljuje premijeru:

Opera ima priču. Isto kao što film ima priču. Ili videoigra. Ili knjiga. Sve o operi pitajte mene, ja vam sve znam jer me Maria naučila. Mogu biti prva vještica doktorica opere. Čak sam smislila u glavi jedan libreto. To vam je tekst za operu. Moja opera išla bi ovako

Prijevod teksta predstave potpisuje Helena Lucić Šego, adaptaciju Dina Vukelić, a glazbeno oblikovanje Mario Mirković.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju