Oprah Winfrey svojim je voditeljskim karakterom uvijek prepunim emocija promijenila svijet talk showa. Njezina je misija bila jedna – dirnuti ljude u srce i tako ih potaknuti na pozitivne promjene u životu.

Povodom 67. rođendana Opre Winfrey skupili smo 10 njezinih životnih lekcija koje je podijelila sa svojom publikom u posljednjoj emisiji ''The Oprah Winfrey show'' prije osam godina.

1. Jedni drugima najbolji smo učitelji
"Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas, tako da samu sebe vidim u vama i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, proširuje moja razmišljanja, preispituje moja vjerovanja i način na koji gledam na svijet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom."

Legendarna Oprah svojoj je publici i životna učiteljica te je uvijek rado dijelila mudre savjete za život ispunjen do kraja. Povodom 66. rođendana Oprah Winfrey skupili smo 10 njenih životnih lekcija

2. Svatko od nas mora pronaći vlastiti životni poziv
"Svatko od nas ima poziv, a vaš je pravi posao u životu da otkrijete koji je to poziv i da ga počnete izvršavati. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspjela, pričala je o poslu i o užitku koji je dobila radeći ono za što je znala da joj je suđeno raditi."

Maya Angelou Maya Angelou: 10 citata koji vraćaju vjeru u bolje sutra

3. Tvoj poziv omogućit će ti da živiš punim plućima
"Tvoj poziv prosvijetlit će te i dati ti do znanja da si upravo ondje gdje trebaš biti i radiš ono što trebaš raditi. To je ono što želim svakome od vas i za što se nadam da ćete ponijeti iz ovoga showa - da vas u životu vodi srce. Morate zarađivati za život, razumijem to. Ali isto tako morate znati što u vama budi životnu svjetlost, tako da i vi, na svoj vlastiti način, možete osvjetljavati svijet."



4. Svi mi imamo platformu s koje možemo utjecati na svijet
"Možda je to 20 ljudi, možda 30, 40, vaša obitelji, prijatelji, susjedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gdje god da jeste, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug utjecajnosti. To je vaš talk show i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima tko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to napravite, primit ćete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi stajali."

5. Svatko je sam odgovoran za vlastiti život
"Nitko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze što je vaša mama radila; nema veza što vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za vlastiti život... Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima."

Nitko osim nas samih nije odgovoran za naš život. Mi smo odgovorni za energiju koju stvaramo u sebi i za energiju koju dajemo drugim ljudima, naučila nas je Oprah



6. Svi mi dijelimo istu značajku u patnji i boli
"Show me naučio da postoji jedna značajka koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrijednost. Osjećaj da nismo dovoljno vrijedni života za koji smo stvoreni."

7. Ti si dovoljan
"Vrlo često 'blokiramo' vlastite blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lijepi ili bogati... Show me naučio da vrijedite samim time što ste se rodili i što ste ovdje. Ti si sam dovoljan."

8. Svatko treba potvrdu drugih
"Razgovarala sam s gotovo 30.000 ljudi u showu i svi oni imali su nešto zajedničko: svi su tražili potvrdu drugih. Željeli su znati 'Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ono što kažem?'

Pokušajte sa svojom djecom, mužem, suprugom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu. 'Vidim te. Čujem te. I važno mi je što imaš reći.'"

9. Svi mi možemo biti nečije utočište
"Nadam se da će svatko od vas biti nečija sigurna luka – sigurno mjesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj show, kako mi govorite, učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dvije osobe. I na koliko god možete. Vidjet ćete kakvu će to promjenu donijeti."

10. Završeci donose početke
"Za sve postoji određeno vrijeme, i naše zajedničko vrijeme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja to ne vidim kraj, nego kao jedan nevjerojatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas."

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju