Optička iluzija s polugama nova je mozgalica koja zabavlja internet. Na slici je prikazan niz pravokutnih poluga, a pitanje je koliko se poluga nalazi na slici?

Optička varka s polugama još je jedna zagonetka koja će vam 'poškakljati' mozak. Zadatak je otkriti koliko se poluga nalazi na slici.

Prvih pet poluga (kada brojite s vrha fotografije) su potpune, odnosno čine oblik pravokutnika, ali stvari zatim postaju zbunjujuće

Dobro pogledajte fotografiju na kojoj se nalazi niz pravokutnih poluga. Brojite li poluge prema njihovim počecima izbrojat ćete ih osam, no brojite li ih od kraja bit će ih sedam. Kada pogledate malo bolje krajeve poluga s desne strane slike vidjet ćete da s njima nešto nije u redu i da te poluge nisu potpune.

Prvih pet poluga (kada brojite s vrha fotografije) su potpune, odnosno čine oblik pravokutnika, ali stvari zatim postaju zbunjujuće.

Odgovor? Na slici je zapravo šest poluga. Dakle, pet potpunih poluga koje možete jasno vidjeti kada brojite od vrha fotografije te zadnja poluga (ona najbliže vama). Dvije poluge prije zadnje nisu potpune, odnosno čine vještu optičku iluziju. Zabavite se još i isprobajte i optičku iluziju sa starijim gospodinom i mlađom damom koja otkriva vaš karakter.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju