Nevjerojatna optička iluzija zbunila je i oduševila internet. Na prvi pogled čini se da su na fotografiji noge obilno namazane uljem, ali kada bolje pogledate bit će vam jasno o čemu je zapravo riječ

Da nas oči i mozak mogu itekako zavarati i poigrati se s nama, pokazala je fotografija s optičkom varkom koja se poput munje proširila društvenim mrežama. Isprva izgleda kao da su na fotografiji ženske noge bogato namazane uljem, ali ako pogledate malo bolje dočekat će vas iznenađenje.

Optička iluzija s nogama koje na prvi pogled izgledaju kao da su obilno namazane uljem, zbunila je i oduševila internet

Zapitala sam se zašto se ove noge tako čudno sjajne?, komentirala je korisnica Twittera, a njeno mišljenje podijelile su tisuće drugih. No, istina je da noge zapravo uopće nisu masne nego namazane bijelom bojom koja je stvorila optičku iluziju sjaja na nogama.

Jednom kada vidite da noge zapravo imaju po sebi tragove bijele boje, više nećete moći vidjeti sjajne noge, zaključili su neki korisnici društvenih mreža. Javila se i autorica fotografije čije su noge izazvale opću zbunjenost. Otkrila je da se sve dogodilo potpuno slučajno.

Završavala sam zadaću iz likovnog i na kistu mi je ostalo malo bijele boje pa sam je tek tako namazala po nogama. Nije mi bila namjera da izgledaju kao da se sjaje, rekla je korisnica Instagrama po imenu Culverhouse za BuzzFeed News. Pogledajte i optičku iluziju sa starijim gospodinom i mlađom damom koja otkriva vaš karakter.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju