Najpoznatiji Škot u Hollywoodu, Gerard Butler prije osam godina zaludio je žene diljem svijeta, a muškarcima prouzrokovao komplekse svojim izgledom kojeg su krasili čelični torzo i napeti mišići tijela. No filmskom junačini, čini se, hedonistički način života puno je miliji od znojenja u teretani, što su dokazale fotografije s plaže na kojima nema niti traga nekadašnjem Butleru iz filma '300'

Za što uvjerljivijeg kralja Leonidu, koji se bori protiv Perzijanaca noseći samo gaćice i plašt, škotskom glumcu Gerardu Butleru bio je potreban izgled identičan onom iz stripa. A da su mjeseci paklenog treninga koji je uključivao rigorozne metode vježbanja urodio plodom dokazao je prizor najpoznatijeg holivudskog Škota u filmu '300'.

>>5 najseksi Škota za koje bismo uvijek glasali

No 'kornjača' koja je izazvala pomutnju među ženskom i muškom populacijom opstala je još neko vrijeme na tijelu glumca, a tek u tragovima je primjetna osam godina nakon Gerardove najveće popularnosti.

Pomalo opušteno tijelo i tek naznake nekadašnjeg čvrstog torza koje je pokazao tijekom uživanja na plaži opisuju novi izgled glumca kojemu je čini se hedonistički način uživota miliji negoli znojenje u teretani. Osim toga nevoljkost prema vježbanju bio je jedan od ključnih razloga da zgodni Škot odbije poziv za snimanje nastavka popularnog filma.