Zagrebački Aplauz Teatar, koji ove godine obilježava i 5 godina djelovanja, priprema iznenađenje za obožavatelje kazališta: mjuzikl Orašar pripremljen prema motivima istoimenog baleta. U produkciji ovog privatnog kazališta navedeno djelo neće biti prikazano, kako smo do sada navikli, samo pokretom, već će po prvi puta biti ispričano kroz čaroliju mjuzikla

Tekst predstave 'Orašar' potpisuju Marko Juraga, ujedno i redatelj i Lana Blaće, glumica i autorica vrlo atraktivnih songova, a gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan Hrvatske.

Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju Jasna Jozić, Goran Malus, Romano Nikolić, Ivan Đuričić te mnogi drugi. Kostimografiju potpisuje Lana Blaće,a koreografiju Dejan Jakovljević.

Premijera Orašara održat će se na zagrebačkoj kazališnoj sceni Aplauz Teatra, u okviru Produkcije kulture Aplauz (bivše kino Mosor), Zvonimirova 67, 30.11 s početkom u 18 sati, a sve termine prikazivanja možete pronaći na www.aplauz-teatar.hr. Ulaznice je moguće kupiti putem portala ulaznice.hr ili na blagajni kazališta.

Već godinama Aplauz Teatar vode Lana Blaće i Marko Juraga, kao umjetnički voditelji. Lana je iznimno talentirana pjevačica koja se tijekom godina dokazala i kao izuzetna glumica, što dokazuju i mnoge odlične kritike i nominacija za ulogu Elizabeth u 'Djevojčici sa žigicama'.

Marko Juraga je kazališni redatelj koji je svoj put vrlo rano počeo usmjeravati prema glazbeno-scenskim djelima. No najveća čarolija dolazi kad rade zajedno; zajedno potpisuju više projekata, a kruna dosadašnjeg rada je tekst, stihovi i glazba za mjuzikl Orašar.

Teatar Aplauz do sada je poznat kazališnoj publici po mjuziklu Marka Jurage: 'Tuđe pjesme, moji snovi' rađenog u koprodukciji s kazalištem Komedija, svjetskoj hit komediji Y. Reze: Art (za koju je Slavko Juraga nagrađen kao najbolji glumac) te operom jednočinkom 'J. Haydna: Ljekarnik'.

Budući da su upravo mjuzikli njihova neskrivena ljubav svakako valja spomenuti i mjuzikl za djecu H.C.Andersena i Marka Jurage: Djevojčica sa žigicama koji je oduševio zagrebačku publiku.

Njihov kreativni rad prepoznala je i struka pa rado navode nagradu Hrvatskog Glumišta koju je osvojio 2013.g. Romano Nikolić za ulogu u predstavi “Djevojčica sa žigicama”, a taj mjuzikl imao je još dvije iznimno važne nominacije; Lana Blaće za glavnu ulogu, te predstava u cjelini.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju