Trg bana Jelačića od ovog vikenda ima novu adventsku atrakciju - ručno rađene unikatne skulpture Orašara u natprirodnoj veličini, čije autorstvo potpisuje Mario Miše, hrvatski umjetnik svjetskog glasa

Divovski Orašari dio su projekta Orašar i Kraljevstvo slatkiša, koji donosi najveća hrvatska izdavačka kuća Školska knjiga, a kojom će prostor knjižare Arkadija zasjati u bajkovitom izdanju inspiriranom svjetski popularnom Hoffmannovom bajkom "Orašar i kralj miševa".

Bajkoviti svijet će u unutrašnjosti knjižare dočarati između ostalog i natprirodno veliki pokloni, kao lizalice visoke i šest metara.

Orašari će tako biti čuvari vrata koja vode u Kraljevstvo slatkiša i bajkovitog ambijenta kojeg će sve do 08. siječnja 2017. godine besplatno moći obići svi zainteresirani posjetitelji. Uz izloge, koji će biti ukrašeni oslikanim platnima, bajkoviti svijet će u unutrašnjosti knjižare dočarati između ostalog i natprirodno veliki pokloni, kao i candy cane lizalice visoke i šest metara.

Dva Orašara koji čitaju knjige, djelo su autora koji je svjetsku slavu stekao dizajnirajući, između ostalog, kostime i oglavlja za popularni film "Igre gladi", anđeoska krila za "Victoria's Secret", suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu "Anda" te renomiranim institucijama kao što su "Royal Opera House" u Londonu te teatar "Colon" u Bogoti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju