Orijentalni miris Unum talijanskog ateliera Lavs namijenjen je osvježavanju misnog ruha za papinske svećenike, a može se kupiti i u Zagrebu


Talijanski atelier Lavs
na čelu s dizajnerom Filippom Sorcinellijem proizvodi misna ruha za katoličku crkvu, koju svećenici nose tijekom služenja euharistijskog slavlja. S obzirom da je riječ o raskošnim tkaninama urešenima dragim kamenjem koja veći dio vremena bivaju pohranjena u ormarima, nastala je potreba za mirisom koji bi ih osvježio.

Orijentalni miris Lav UNUM ima upravo ovu funkciju, a temelji se na tamjanu (opoponaks), ružinom drvu, amberu, mahovini i mahuni tonke koja se u južnoj Americi smatra srećonošom. U gornjim notama osjetit ćete jasmin, kardamon i crni biber, a u srednjim notama su korijander, karanfilić i labdanum. Riječ je o mističnom spoju mirisa namijenjenog muškarcima i ženama, koji se na tržištu nalazi od 2013.


Dizajner za katoličku crkvu i pasionirani orguljaš tvrdi da je stvaranje misnog ruha ili kape (mitre) vrlo dug i meditacijski posao, a prije nego što gotov komad stavi u kutiju i pošalje ga crkvenim dostojanstvenicima, poškropi ga ovim mirisom.

'Na taj način prva stvar koju osjetiš kad otvoriš kutiju je miris tamjana,' ističe Filippo Sorcinelli.

Ovaj se miris može kupiti preko web shopa ateliera Lavs, ili u zagrebačkoj parfumeriji 'Top' (Tomićeva 4) koja je rasprodala prvu, te očekuje novu pošiljku. Bočica od 100 ml ekstrakta parfema za tijelo Lavs UNUM stoji 1.340 kn, a 100 ml ekstrakta mirisa za prostor 525 kn.

Vizual za miris pogledajte u YouTube videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju