Modni stručnjaci se slažu da je ružičasta boja dominirala ovogodišnjom dodjelom nagrada Oscar u Los Angelesu. Od pastelnih nježnih boja do jarkih neonskih nijansi, holivudske dame svih generacija pokazale su da se ne libe nositi ovu odvažnu boju na oskarovski crveni tepih.

Galerija Ružičaste haljine Oscari 2019. - 2 Ružičaste haljine Oscari 2019. - 3 Ružičaste haljine Oscari 2019. - 5 +6 Helen Mirren u Shiaparellijevoj haljini

Iako mnogi tvrde da se crvena i ružičasta boja ne slažu, ova neobična kombinacija posljednjih je godinama veliki hit među trendsetericama. Ne čudi stoga što su na najvažnijem crvenom tepihu u godini ponosno pozirale mnoge slavne dame u svojim hot pink kombinacijama.

Glumica hit filma "Suludo bogati Azijci", Gemma Chan pojavila se u raskošnoj Valentinovoj ružičastoj kreaciji s predimenzioniranim šlepom kojim je privukla sve poglede.

Jednako raskošna bila je i haljina Shiaparelli couturea koju je nosila Linda Cardellini, kao i ona Helen Mirren.

Ružičaste haljine Oscari 2019. - 5 Kacey Musgraves u haljini Giambattiste Vallija (Foto: Getty Images)

Štoviše, britanska diva svojom je nevjerojatnom pojavom na ovogodišnjim Oscarima dokazala da ta odvažna boja nije rezervirana samo za mlade djevojke.

Tko je sve nosio ružičaste haljine na 91. po redu dodjeli Oscara pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pogledajte i 10 najbolje odjevenih dama na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Oscar:

10 najbolje odjevenih holivudskih dama na crvenom tepihu ovogodišnjih Oscara Najbolje haljine - 6 Najbolje haljine - 7 Najbolje haljine - 5 +7 Najbolje haljine - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju