Belgijska princeza Maria Laura prošli se vikend u Bruxellesu vjenčala s partnerom Williamom Isvyjem.

Galerija Slavne dame za veliki dan biraju i kratke haljine Elizabeth Taylor Sharon Tate +6 Audrey Hepburn

Prvo sudbonosno da par je izgovorio u gradskoj vijećnici, a za tu prigodu princeza je odabrala mini haljinu modne kuće Gucci. Haljina kratkih rukava, u krem nijansi, s plisiranim dijelom na prednjoj strani bila je otmjen i moderan izbor kakav se ne viđa često na kraljevskim vjenčanjima, a Maria Laura uparila ju je s bijelim cipelama na blok petu.

Naše čitateljice pitali smo kako im se sviđa ovaj odabir. U anketi s više od 3500 prikupljenih glasova, većina je odlučila da im je mini haljina belgijske princeze super i da im se sviđa minimalizam.

Belgijska princeza Maria Laura Belgijska princeza Maria Laura (Foto: Profimedia)

Belgijska princeza nije jedina slavna dama koja je sudbonosno da izrekla u mini haljini. Iako većina dama za svoje vjenčanje bira maksi haljine s dugim šlepom te ukrašene perlicama, čipkom, tilom i drugim tkaninama za svečane prilike, neke slavne žene nisu se libile pokazati noge tijekom hoda do oltara.

Lily Allen u rujnu 2020. izgovorila je sudbonosno da svojem zaručniku Davidu Harbouru u kapelici Graceland u Las Vegasu.

Umjesto raskošne duge vjenčanice odabrala je Diorovu mini haljinu na kopčanje kratkih rukava koja podsjeća na modele iz šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su minice postale planetarno popularne.

Lily Allen mini haljinu uparila je s kratkim velom te crnim platformama s blok potpeticom. Mladenci su se potom uputili u restoran brze hrane In-N-Out, gdje su proslavili svoj novopečeni brak.

Lily Allen Lily Allen (Foto: Profimedia)

Kad je to Raquel Welch učinila na Valentinovo 1967. godine, sablaznila je javnost. Za svoj drugi brak s Patrickom Curtisom u Parizu odabrala je poluprozirnu čipkastu mini haljinu koja je podigla brojne obrve.

Raquel Welch Raquel Welch (Foto: Profimedia)

Mini haljina bila je izbor i za drugi brak Cindy Crawford s Randeom Gerberom, a s obzirom na to da je vjenčanje održano na plaži, mladenci su bili bosi. Mladenka je zablistala u svilenoj haljini s potpisom Johna Galliana.

Za netradicionalnu vjenčanicu odlučila se i Rita Wilson kada je 1988. godine izgovarala sudbonosno da Tomu Hanksu.

Rita Wilson Rita Wilson (Foto: Guliver Image)

Kratku haljinu inspiriranu talijanskim donjim rubljem iz 1960-ih na vjenčanju s Travisom Bakerom nosila je Kourtney Kardashian. Mini haljina s vidljivim korzetom i čipkastom mini suknjom rad je modne kuće Dolce & Gabbana.

Kourtney Kardashian Kourtney Kardashian (Foto: Profimedia)

Puno prije nje, na vjenčanju s Richardom Burtonom s kojim se zaručila 1964. godine, glumica Elizabeth Taylor također je nosila mini haljinu.

Elizabeth Taylor Elizabeth Taylor (Foto: Profimedia)

Iza sebe je već imala četiri vjenčanja, pa ne iznenađuje činjenica da se peti put odlučila za jednostavnost i žutu mini haljinu.

Jesu li po vama mini haljine prikladan odabir za vjenčanje?

glasova:

Dio slavnih dama koje su odabrale (ne)tipično kratke haljine za svoje vjenčanje pogledajte u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju