Film "Kako se riješiti frajera u 10 dana" redatelja Donalda Petrieja s Kate Hudson i Matthewom McConaugheyjem u glavnim ulogama premijerno je prikazan 2003. godine. Luckasta američka romantična komedija stekla je mnogo obožavatelja među poklonicima ovog žanra.

Galerija Kako izgubiti frajera u 10 dana - 5 Kako izgubiti frajera u 10 dana - 7 Kako izgubiti frajera u 10 dana - 4 +3 Andie s prijateljicama Michelle i Jeannie

Film prati priču o novinarki ženskog magazina Composure, Andie Anderson, koja će u 10 dana "otjerati" od sebe muškarca koristeći klasične pogreške koje žene rade u vezama i o tome napisati članak. U isto vrijeme marketinški stručnjak i ženskar Benjamin Barry pristaje na okladu sa svojim šefom. Ako u 10 dana natjera ženu da se zaljubi u njega, postat će voditelj nove velike kampanje u svojoj agenciji.

Kako izgubiti frajera u 10 dana - 7 Kako izgubiti frajera u 10 dana - 7 (Foto: Profimedia)

Andie i Ben ubrzo se slučajno upoznaju i oboje kreću na "zadatak", ne odajući svoje prave namjere. Kako to već biva u ovakvim filmovima, nakon mnogo komičnih situacija i zavrzlama, ovaj nesuđeni par naposljetku se uistinu zaljubljuje.

Kako izgubiti frajera u 10 dana - 2 Kako izgubiti frajera u 10 dana - 2 (Foto: Profimedia)

Film je zaradio preko 100 milijuna dolara u SAD-u i 70 milijuna dolar u ostatku svijeta, unatoč ne tako dobrim kritikama. S druge strane, kritičari su kao pozitivan aspekt filma izdvojili upravo glavne glumce i njihovu neporecivu kemiju zbog koje se ova komedija zapravo i svidjela ljudima. U nastavku saznajte nepoznate detalje o filmu "Kako se riješiti frajera u 10 dana".

1. Film je nastao na temelju knjige "How to Lose a Guy in 10 Days: The Universal Don'ts of Dating" autorica Michelle Alexander i Jeannie Long. U njihovu čast, najbolje prijateljice Andie Anderson u filmu zovu se – Michelle i Jeannie.

Kako izgubiti frajera u 10 dana - 3 Andie s prijateljicama Michelle i Jeannie (Foto: Profimedia)

2.Glavnu žensku ulogu trebala je glumiti Gwyneth Paltrow koja se naposljetku povukla iz projekta, a ulogu je preuzela Kate i tako započela niz pojavljivanja u romantičnim komedijama.

3. Kate je improvizirala dio scene u kojoj Andie Benu na posao dovodi njihovog novog psa. U jednom trenutku Andie se baca na Bena i obasipa ga poljupcima. McConaugheyjevo iznenađenje bilo je stvarno jer poljubaca nije bilo u scenariju.


 

4. Improvizacije je bilo i u sceni u kojoj Andie prekida Benovu partiju pokera s prijateljima. U trenutku kada Ben prijateljima govori kako je njegova djevojka vjerojatno malo luda, Andie baca u zrak tanjur pun zdravih grickalica. Redatelj Donald Petrie znao je da će Kate to napraviti, ali dečki za stolom nisu.
 

5. Za potrebe snimanja, producenti su od draguljarskih kuća posudili skupocjen nakit u vrijednost od 14 milijuna dolara. Tako, između ostalog, Kate u filmu nosi dijamantnu ogrlicu Harryja Winstona pod nazivom "Isadora" koja košta 5 milijuna dolara i 5-karatne dijamantne naušnice koje vrijede 125 tisuća dolara.

6. Žutu haljinu koju Andie nosi na gala večeru Benove marketinške agencije dizajnirala je Dina Bar-El. Haljina je inspirirana upravo ogrlicom "Isadora" tj. 84-karatnim privjeskom od žutog dijamanta koji se nalazi na njoj.

Kako izgubiti frajera u 10 dana - 6 Žutu haljinu napravila je dizajnerica Dina Bar-El (Foto: Profimedia)

7. U filmu se pojavljuje glazba iz dva legendarna romantična filmska klasika Audrey Hepburn - "Sabrinina tema" iz filma "Sabrina" (1954.) i "Moon River" Henryja Mancinija iz filma "Doručak kod Tiffanyja" (1961.).

8. Film je po treći put spojio Matthewa McConaugheyja i Adama Goldberga. Do tada su zajedno glumili u dvije McConaugheyjeve uspješnice, filmu "Edtv" iz 1999. godine i "Dazed and Confused" iz 1993. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju