Stručnjaci sa sveučilišta u Texasu i Kaliforniji proveli su istraživanje na temu muško-ženskih odnosa i došli do zanimljivih rezultata

Muškarci govore da žele pametnu ženu, ali svojim odabirom uglavnom često pokazuju da imaju drugačije afinitete. Dva američka sveučilišta odlučila su provesti opsežno istraživanje na temu muško-ženskih odnosa i odgovoriti na vječno pitanje – vole li muškarci pametne žene?

Tijekom preliminarne ankete 86 posto muškarca izjavilo je da vole pametne žene i da im ne bi bio problem biti sa ženom koja je pametnija od njih. Nakon toga podvrgnuti su raznim eksperimentima u kojima su njihove tvrdnje testirane kako bi se otkrilo jesu li bili iskreni.

Tijekom preliminarne ankete 86 posto muškarca izjavilo je da vole pametne žene i da im ne bi bio problem biti sa ženom koja je pametnija od njih.

Stručnjaci su simulirali testove inteligencije tijekom kojih su ispitanike udružili s privlačnim ženama koje su na testu imala bolje i lošije rezultate od njih.

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI

Iako su na početku eksperimenta pokazali interes za svojom 'pametnijom' partnericom, nakon saznanja da je bila bolja na testu pokušali su se fizički distancirati od nje i čak su je ocijenili kao manje privlačnom i poželjnom od žene koja je imala lošije rezultate.

Istraživači su naposljetku došli do sljedećeg zaključka: muškarci su bili zainteresirani za upoznavanje pametne žene u trenutku kad je to bila samo hipotetska ideja. Kada su se uistinu morali družiti s njom povlačili su se u sebe, osjećali manje sigurno i muževno.

Postoje uvjeti pod kojima potreba za samo-zaštitom prevagne pred kvalitetama partnerice koje se sa distance čine privlačnima, zaključili su. U prijevodu, muškarci koji odbiju pametnu ženu samo štite svoj krhki ego.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju