Kada je odgoj djece u pitanju, njihova osobnost igra veliku ulogu. Tako će roditelji način odgajanja prilagoditi karakteru svog djeteta. To nije nimalo lak posao, ali od pomoći mogu biti karakteristike koje su povezane uz horoskopski znak djeteta

OVAN
Djeca rođena u ovom znaku su pustolovna i puna energije. Znaju biti vrlo odlučna i svojeglava, što posao roditelja baš i ne olakšava. Prirodni su vođe te često znaju biti frustrirani kada stvari ne idu po njihovom planu. No, nekoliko riječi ohrabrenja i zagrljaj mogu popraviti lošu situaciju.

BIK
"Tvrdoglav kao bik" je fraza koju smo puno puta čuli. Ona je istinita, pogotova kada su u pitanju djeca rođena u ovom horoskopskom znaku. Kada jednom nešto naume, vrlo teško ih je odgovoriti od toga i roditelji se znaju itekako namučiti. Takva djeca su vrlo snažna te vole imati svakodnevnu rutinu koja im pruža osjećaj stabilnosti.Kada se naljute, najbolje je da ostanete prisebni i smireni.

BLIZANCI

Roditeljima od pomoći mogu biti karakteristike koje su povezane uz horoskopski znak djeteta

Uz njih rijetko kad ćete uspjeti doći do riječi. Vrlo su pričljiva djeca te imaju puno različitih interesa koji se često mijenjaju. Društveni su, smiješni i znatiželjni, no vrlo lako se mogu zasititi te im brzo neka zanimacija postane dosadno. Upravo to ponekad zna biti itekako iscrpljujuće za roditelje.

RAK
Djeca rođena u ovom znaku prirodno su osjetljiva, a kada ih osjećaji preplave znaju se povući u sebe. Lako ih je povrijediti, stoga je važno da roditelji posebno pripaze na to. Ta djeca vrlo su brižna i pažljiva. Ne vole biti u centru pozornosti, a ponekad preferiraju samoću umjesto društva.

LAV
Vrlo su ponosni, imaju mišljenje o svemu, te misle da su uvijek u pravu. Nisu baš timski igrači, već im više odgovara uloga vođe. Žele biti najbolji u svemu te se razočaraju kada to ne budu, a tada su pozitivna ohrabrenja i potpora roditelja od velike važnosti.

DJEVICA
Perfekcionisti su te se jako trude kako bi dostigli status savršenstva. Uredni su, pedantni i savjesni te vole biti korisni. No, te karakteristike znaju im ponekad i odmoći jer kada ne uspiju nešto napraviti onako kako su zamislili, onda znaju biti jako razočarani u sebe i frustrirani. Roditelji ih stoga trebaju češće podsjećati na to da rade dobar posao i da samo tako nastave.

VAGA
Većina roditelja često puta čuje jedan poznati izraz – "to nije fer". No, roditelji djeteta rođenog u ovom znaku to će čuti još češće, a djeca će puno puta biti i u pravu. Naime, oni teže uspostavljanju mira, sklada i ravnoteže. Odlični su pregovarači te vole pomagati pri postizanju kompromisa. Dokle god je roditelj svoj argument pravilno objasnio, oni se neće tužiti.

ŠKORPION
Imaju vrlo snažnu prirodnu intuiciju, te jako dobro znaju "pročitati" osobu i situaciju. Nisu baš otvoreni, te roditelji neće uvijek moći znati što točno njihovo dijete osjeća. Oni su hrabri i neustrašivi jer vjeruju svojim instinktima, a mogu biti i velika zlopamtila ako misle da se netko loše ponio prema njima.

STRIJELAC
Na njihovim licima uvijek je osmijeh. Veseli su i optimistični, a zato baš ne misle na negativne posljedice i mogućnosti koje neka situacija može imati. Srećom, vrlo su otporni i brzo se oporave. Također, otvoreni su i iskreni te im nikad nije problem direktno reći istinu i svoje mišljenje.

JARAC

Djeca rođena u znaku Jarca imaju 'staru dušu', dok Bikovi znaju biti tvrdoglavi kao - bikovi

Djeca rođena u ovom znaku imaju "staru dušu" te znaju začuditi odrasle osobe svojom zrelošću. Zato često traže starije prijatelje i uzore te vole puno vremena provesti s roditeljima. Vrlo su ambiciozna, marljiva i dosljedna djeca. Upravo je dosljednost ključna za njihov odgoj, stoga promjene ne smiju biti nagle jer to dovodi do njihove tvrdoglavosti koja roditeljima može biti pravi izazov.

VODENJAK
Jako su neovisni te im je potrebno puno osobnog prostora. Svoju privrženost rijetko kad iskazuju na fizički način, ali to ljudi ne bi smjeli shvatiti kao uvredu. Pustolovnog su duha te se često ne obaziru na tuđa mišljenja, već žele sve sami isprobati na svoj način. Također, roditelji bi trebali biti pripremljeni i na moguću "pobunu" s vremena na vrijeme.

RIBE
Vrlo su osjetljiva i emotivna djeca. Suosjećajni su i brižni što ih zapravo čini ranjivima. Znaju biti sramežljivi te svoje osjećaje iskazuju kroz kreativnost jer imaju zaigranu i bogatu maštu. Rado dijele svoje osjećaje s drugima, te je bitno da im se isti ti osjećaji i ljubav uzvrate.

Pogledajte 13 zakona odgoja djeteta koji će spasiti roditelje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju